Kızılay Ankara Şubesi’nin yenilenen aşevi açıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Bu aş ocağı milletimizin çok zor zamanlarında Kurtuluş Savaşı döneminde, sonraki mahrumiyet, kıtlık dönemlerinde, Cihan Harbi kıtlık dönemlerinde çok önemli vazifeler üslendi” dedi.
Kızılay Ankara Şubesi Aşevi, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı programla açıldı. Açılış öncesinde bir konuşma yapan Kınık, “Tarihi 100 yıla yaklaşan, 1919’dan beri Ankara Şubemize ait aş ocağımızın yenilenmiş halinin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu aş ocağı milletimizin çok zor zamanlarında, Kurtuluş Savaşı döneminde, sonraki mahrumiyet, kıtlık dönemlerinde, Cihan Harbi kıtlık dönemlerinde çok önemli vazifeler üslendi. Şu anda günlük 5 bin kapasiteyle ihtiyaç sahiplerimize iki öğün sıcak yemek çıkartıyor. Yemekler burada pişiriliyor. Adak kurbanlarımız burada kesiliyor. Bağışçılarımızın bağışları burada alınıyor. Türkiye genelinde 14 tane daha aşevimiz var. Buranın kapasitesi neredeyse Türkiye’deki aşevlerimizin kapasitesinin yüzde 40’ı” şeklinde konuştu.
Kızılay’ın herhangi bir afet meydana geldiğinde gıda temininde birincil sorumluluğunun olduğunu söyleyen Kınık, “Şimdiye kadar Kızılay’ın aşevlerinde 2015 rakamlarında 165 bin öğün gıda vatandaşlarımıza ulaştı. Türkiye Afet Müdahale Planı’nda Kızılay’ın herhangi bir afet olduğunda gıda temininde beslenme ile alakalı birincil sorumluluğu var. Bu çerçevede Türkiye’nin genelinde 9 bölgede, 25 afet depomuzda, mobil mutfaklarımızda kapasite tutuyoruz. Her an bir deprem olacakmış, bir afet olacakmış gibi Kızılay aynı anda Türkiye’de yaklaşık 350 bin kişiyi besleyecek bir kapasite tutuyor” ifadelerini kullandı.
“İNSANLARIN RENCİDE OLMADAN SAĞLIKLI VE KALİTELİ BU GIDALARLA BULUŞMASINI TEMİN EDİYORUZ”
İhtiyaç sahibi vatandaşları rencide etmeden gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Kınık, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu aş ocaklarımızla beraber Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik bir hazır gıda desteği sunuyoruz. Bu hazır gıdalarımız vatandaşlarımıza sefer tasları aracılıyla evlerine ulaştırılıyor. O insanların rencide olmadan sağlıklı ve kaliteli bu gıdalarla buluşmasını temin ediyoruz. Ramazan ayında Kızılay’ın özellikle gıda alanında bir seferberliği var. Her Ramazan olduğu gibi bu ayda da 100 bin gıda paletini insanlarımıza ulaştırma yolunda bir hedef koyduk. Bu çerçevede özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde terör mağduru olan vatandaşlarımızdan başlamak üzere, Türkiye’de 700 tane şubesi olan Kızılay’ın Türkiye’nin her noktasındaki ihtiyaç sahiplerine bu anlamda gıda ulaştırılmaya devam ediliyor.”
Kınık’ın konuşmasının ardından aşevinin açılış kurdelesi kesildi. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, aşevi çalışanlarına plaket takdim etti. Açılış programının ardından Yeni Cenab-ı Ahmet Paşa Camii’nin avlusunda iftar programı gerçekleştirildi.