Ankara'da 'Barış Mitingi'nde yaşanan patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Balıkesir’in KESK Edremit Şube Başkanlığı yaşanan olaylara tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde siyah bir pankartla çıkan grup önce bir dakikalık saygı duruşunun ardından sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını KESK Edremit Şube Başkanlığı adına Musa Karaağaç yaptı. Karaağaç, şunları kaydetti: “DİSK,KESK,TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan güçler yine harekete geçmiş, tek amacı barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir daha göstermişlerdir. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı ‘Savaşa inat barış hemen şimdi’ diyerek barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır. Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir."

"Bugün Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzakta aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrası kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak oy avcılığı yapanlar katliamın asıl sorumlularıdır." diyen Erdem, "Ankara’da yaşanan saldırı emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. Bizler her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı inadına barış diye barış savunucularını katledenleri ve katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sırasında bir kişi toplanan kalabalığa tepki göstererek “PKK’lılar sizi, askerler şehit olduğunda çıkmadınız." dedi. Basın açıklaması yapan KESK üyelerine tepki gösteren vatandaşı polis bölgeden uzaklaştırdı. Ankara’daki patlamada Balıkesir'den 10 kişinin yaralandığı ve EMEP Yöneticisi İhsan Seyhan'ın durumunun ağır olduğu bildirilirken, Edremit’ten 7 kişi yaralanırken aralarında durumlarının ağır olan vatandaşlar olduğu öğrenildi.