Başkent’te “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” coşkusu yaşandı. İstanbul Yenikapı’da düzenlenen tarihi mitingi Başkentliler, videokonferans ile takip etti.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimini engellemek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile meydanlara inen vatandaşların günlerdir devam ettirdiği demokrasi nöbeti bugün yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile taçlandırıldı. İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen tarihi miting, videokonferans ile Türkiye’nin tüm şehirlerinden canlı olarak izlendi. 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na akın eden Ankaralılar, büyük bir coşku içerisinde mitinge eşlik etti.
Yaklaşık 10 bin polisin görev yaptığı alanda çok sayıda arama noktası kuruldu. Mitinge gelmek isteyen vatandaşlar, polisler tarafından tek tek arandı. Polis helikopteri de olası bir tehlikeyi önlemek amacıyla havadan devriye gezdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na kurduğu dev platformdan mitingi takip eden Ankaralılar, sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledi. Erdoğan’ın konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada meydanda büyük bir coşku yaşandı. Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından vatandaşlar, meşalelerle, telefonların ışıklarıyla birlikte güzel görüntüler oluşturdu.