KAYSERİ (AA) - Memorial Kayseri Hastanesi'nin ücretsiz düzenlediği doğuma hazırlık kursu başladı.

Memorial Kayseri Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kursun ilk dersine çok sayıda anne adayı, eşleriyle katıldı.

Derste, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Kıvanç Şahin, ilk hafta, gebelik oluşumu ve gebelikte sık karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi.

Şahin, hamileliğin ilk 3 ayında kadınların problemleri arasında yer alan bulantı, yorgunluk, idrar kaçırma, kasık ağrısı ve gerginlikle ilgili anne adaylarına önerilerde bulundu. 

Hamilelikte mide bulantısının sık sık ve az yiyerek önlenebileceğini anlatan Şahin, "Gebeliğin erken döneminde görülen baş ağrıları anne adaylarını aşırı derecede rahatsız edebilir. Gebeliğe bağlı baş ağrıları, yüzün ön tarafı ve kenarlarına, burun çevresine, gözlere sıcak kompres uygulanarak azaltılabilir. Ayrıca gevşeme egzersizleri baş ağrısını azaltmanın yanı sıra iyi hissetmenin de en iyi yoludur" ifadelerini kullandı.

Kursun ilk haftasında ayrıca diyetisyen Hülya Tulgar, gebelikte beslenme, hemşire Kadriye Akkay da bebek bakımı hakkında bilgiler verdi.

Kurs, her biri kendi alanında uzman doktorların katılımıyla Memorial Kayseri Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Konferans Salonu’nda 21 Şubat’a kadar devam edecek.