Gaziantep’te bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve 20 günlük tedavinin ardından yeniden ayağa kalkan tay ile anne atın kavuşma anı görenleri duygulandırdı.
Gaziantep‘in İslahiye ilçesi Altınüzüm Mahallesi’nde, Hatay karayolundaki refüjde otlanan Ahmet Velioğlu’na ait taya bir araç çarpmıştı, anne at ise saatlerce yaralanan tayın başından ayrılmamıştı. Olayı fark eden bir vatandaş, hayvanın yaralandığını anlayınca İslahiye Belediyesini telefonla arayarak yardım istemiş ve olay yerine gelen İslahiye Belediyesi zabıta ekipleri ve veterinerler yaralı taya ilk müdahalesini yapmıştı.
İlk müdahalenin ardından Gaziantep Özel Sokak Hayvanları Koruma Derneği’nde tedavisi gerçekleştirilen tay yeniden sağlığına kavuşturuldu.
Kavuşma anı duygulandırdı
Canlı hayatı iyileştirme Derneği (CAHİDE) gönüllü veterinerleri tarafından ayağı alçıya alınan ve yaraları iyileştirilen tay, yaklaşık 20 gün ayrı kaldığı ailesine yeniden kavuştu. Kavuşma anı ise görenlere duygulu anlar yaşattı.
Yaralı tayı iyileştirerek ailesinin bulunduğu yere götüren Cahide Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi Cemal Güneş Tosun, anne tay ve yavrusunun kavuşma anının kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Tayın hem ailesine kavuşması hem de sahibine sağlıklı bir şekilde ulaştırmanın mutluluğunu da yaşadıklarını belirten Tosun, "Şuan ki gördüğüm manzara karşısında gözlerim doldu. Bunu belirtmeden edemeyeceğim. Biz bu hayvanı iyileştirdikten sonra hem sahibine teslim etmenin hem de ailesine kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.
Yaralı tay ve annesine bakan Ahmet Velioğlu ise 4 atının bulunduğunu belirterek, kazanın olduğu gün ise ağılın kapısını açık unutulduğunu ve fırsattan yararlanan hayvanların dışarı kaçtığını söyledi. Atlardan ikisini satın aldığını diğer ikisine ise sahipleri tarafından terk edilince kendisinin bakmaya başladığını belirten Velioğlu, "Atları kızım için aldım. O atları çok seviyor. Kaza günüde burada yoktum. Talihsiz bir olay ve ardından kaza meydana gelmiş. Hayvanı tedavi ettikten sonra bana geri getirilmesi büyük bir mutluluk yaşattı" diye konuştu.