Batman’da 15 Temmuz darbe girişimini protesto eden küçük çocuklar anne ve babalarının kucağında demokrasi nöbeti tutuyorlar.
15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) bulunan bir grup askerin darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kentte süren demokrasi nöbeti devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen vatandaşların nöbeti gece gündüz sürerken nöbet tutanlar arasında 1 yaşındaki Emel Dilber ve 5 yaşındaki Muhammet Tekin’de anne ve babalarının kucaklarında darbe girişimi protesto etti.
İlk günden beri babasının yanından ayrılmayarak meydanlarda demokrasi nöbetine çıkan 5 yaşındaki Muhammet Tekin’in babası Ali Tekin, darbe girişimi akşamından beri irade nöbetinde olduğunu ve oğlunun da yanından ayrılmadığını söyledi. Tekin,“Darbe yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Millet olarak kararlı duruşumuzu sergileyeceğiz. O tanklar bizi ezmeden hareket edemeyecek” dedi.
Annesinin kucağında elinde Türk bayrağı ile demokrasi nöbetinde olan 1 yaşındaki Emel Dilber’in annesi Fatma Dilber ise, ailece demokrasi nöbeti tutuklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanlardan çekilin demeyene kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını söyledi.