Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı bu yıl da şehit annelerini unutmadı. Anneler Günü sebebiyle Bursa’da 256 şehidin ailesi askeri personel tarafından ziyaret edildi. En duygusal anlar ise Dağlıca Kahramanı Yarbay İlker Çelikcan’ın ailesi ile şehit Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz’un annesine yapılan ziyarette yaşandı.
Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, eşi ve askeri personelle birlikte şehit ailelerini ziyaret etti. Saldık’ın devresi olan Kurmay Binbaşı Bülent Yavuz 2000 yılında Tunceli Ovacık’ta şehit düşmüştü. Şehidin annesi ve babasının elini öpen Saldık daha sonra Dağlıca’da şehit düşen tabur komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın evine gitti. Burada şehit yarbayın annesinin elini öpen Saldık, şehidin doktor eşi Gaye Çelikcan ile de görüştü.
ŞEHİT OĞLUNA YAZDIĞI MEKTUBU 16 YIL SONRA DEVRESİ OLAN KOMUTANA OKUDU
Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, 2000 yılında Tunceli Ovacık’ta şehit düşen devresi Bülent Yavuz’un Nilüfer ilçesindeki baba ocağına gidip anne ve babasını ziyaret etti. Emekli astsubay ve aynı zamanda 6 ayrı spor dalı hakemliği yapan şehit babası 80 yaşındaki Selahattin Yavuz, garnizon komutanını asker selamı ile karşıladı.
Selahattin Yavuz, oğlunun şehit düşmesinden 36 gün sonra yazdığı mektubu da ilk kez Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’a okudu. Tümgeneral Seyfullah Saldık daha sonra şehit annesi Ayten Yavuz’un Anneler Günü’nü kutlayıp hediye taktim etti.
Garnizon komutanı ve eşi daha sonra Dağlıca’da şehit düşen tabur komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın evine gidip, şehit yarbayın eşi Gaye Çelikcan ile annesi Pamuk Çelikcan’ın da Anneler Günü’nü kutladı.
Şehit eşi Gaye Çelikcan, "Eşimin bana bırakmış olduğu iki emanetin annesi olmakla şereflendirildim. Elimden geldiği kadarıyla önce kendi çocuklarıma sonra milletimizin çocuklarına sahip çıkmak için çaba göstereceğim. 6 Eylül 2015 sonrasında biz birbirimizle bütünleştik, silahlı kuvvetler ailesinin ne kadar büyük bir aile olduğunu bu tarihten sonra öğrendim. Bu sadece Anneler Günü ile ilgili değil bizim her gün telefonumuz Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir ya da iki kişi tarafından aranıyor. Her telefonda ’sizler bizlerin emanetisiniz’ deniyor. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sonsuz minnet duyuyoruz. Sağ olsunlar eksik olmasınlar" dedi
Baba Niyazi Çelikcan ise şehit oğlu Yarbay İlker Çelikcan’ın cenazesini almak için Yüksekova’da kendisini misafir eden komutanlarla birlikte misafirhanede kalırken, şehir merkezinden taciz atışları yapıldığını, kaldıkları yere sabaha kadar 20 adet merminin geldiğini, ancak kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri subaylarının ’biz seni burada koruyamayacaksak bizim burada ne işimiz var. Biz burada vatanımız, milletimiz için varız’ dediklerini anlattı.
Tümgeneral Seyfullah Saldık, son olarak da şehit er Bahadır Aydın’ın ailesini ziyaret edip Anneler Günü’nü kutladı.