Gaziantep’te annelere Maria Montessori kursu veriliyor. Kurslarla öğrendiklerini kendi çocuklarına uygulayabilecek anneler, aldıkları sertifika ile iş imkanı da bulacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek eğitim kursları (GASMEK) bünyesinde açılan Maria Montessori kursu kadınlardan yoğun ilgi gördü. Haftada bir gün verilen eğitim toplam 5 ay sürecek. Buraya gelen kadınlar Maria Montessori eğitimi sertifikası alarak iş imkanı bulacak. Ayrıca kadınlar bu eğitimi kendi çocuklarına verip başarı düzeylerini arttıracak.

Maria Montessori kursunu hem istihdam hem de çocukları için alıyorlar

Çocuk gelişimi ve eğitmeni öğretmeni ve aynı zamanda Maria Montessori kursu öğretmeni Dilek Yıldız kursa yoğun ilgi olduğunu belirterek, “İnsanlar farklı kurslar arıyor. Bu kurstan diğer kurslardan çok farklıdır. Montessori Eğitimin içeriği, tamamen evdeki yaşamı okula taşıyarak çocukların başarısını yükseltmektir. Bu eğitimi alan çocukların yüzde 99’u başarılı olduğu gözlenmiştir. Biz de bunun eğitimcilerini yetiştirelim dedik. Sadece felsefe eğitimi veriyoruz. Gerçekten çok istekli kursiyerlerimiz var. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden buraya bu kurs için gelen kursiyerler var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak hep yeniliklerin öncüsü olmak istiyoruz. Bu kursiyerlerimiz aldıkları bu eğitimle çocuklarına okulu sevdirebilir ve bu eğitimi veren okullarda çalışma fırsatı yakalıyorlar” dedi.

Montessori eğitimi için gelen Filiz Garip çocuklarına eğitmek için bu kursa geldiklerini, değişik bir kurs olduğunu, çok memnun kaldıklarını belirtti.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden kursa gelen Zehra Oktay ise kardeşi vasıtasıyla kurstan haberdar olduğunu, bu kursun farklı olduğunu, çok beğendiklerini, 3 çocuğu olduğunu ve onlara uygulamak istediğini söyledi.

Montessori eğitimi

İtalya’nın ilk kadın doktoru olan Maria Montessori’nın İtalyan engelli çocuklar üstüne geliştirdiği bir felsefe eğitimidir. Eğitimin içeriği evdeki eğitimi okula taşınmasıdır. Çocuğun okulda olan mutluluğu ile başarılı olmasının doğru orantılı olduğunu savunuyor. Montessori felsefesini normal çocuklar üzerinde de deneyen Maria Montessori, yüzde 99 başarı sağlayınca birçok ülke bu eğitimi vermeye başladı. Çocuklar burada ne yapmak istiyorsa ona göre eğitim veriliyor, örgü örmek isteyen bir çocuğa örgü veriliyor. Kitap okumak isteyen bir çocuğa kitap okumasına izin veriliyor, uzanmak isteyen çocuğa uzanması için fırsat veriliyor. Amaç çocuğun evde yaptığına okulda da imkan sağlamak. Bununla başarının arttığı görülmüştür. Eğitimin içeriği tamamen evdeki yaşamı okula taşıyarak bu çocukların başarısını yükseltmektir.