Ameliyatı yapan Doç. Dr. Elif Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada,  hastanın Kırşehir'deki ilk muayenesinin ardından 112 vasıtasıyla hastaneye geldiğini söyledi.

Hastanın hem saçlı derisinde hem de alnında çok büyük boyutlarda,  kemiğin de açıkta olduğu yara bulunduğunu anlatan Şanlı, şöyle konuştu:

"İlk muayenesini yaptık ve gerekli bölümlere danıştık. Onayları  aldıktan sonra hastayı bugünameliyata aldık. Şu anda serviste yatıyor ve genel  durumu iyi. Bir aksilik olmazsa yarın taburcu olmasını planlıyoruz. Çocuğun saçı  tekrar çıkacak. Deri naklini ona göre yaptık. Kız çocuğunun hem saçının çıkması  hem de bacağında iz kalmaması için benzer dokuyla yarayı onardık. Dolayısıyla  saçı çıkacak. Çocuğu kurtarmaya çalışırken annenin de eli yaralanmış. Elinde bazı şüpheli bulguları var, bir parmağında his kaybı gibi. Bunu takip ediyoruz çünkü  bu his kayıplarının bazıları geçici olabiliyor. Çok da noktasal bir alanda olduğu  için takibi uygun gördük. Eğer devam ederse onu da açık mikro cerrahiyle  onaracağız."

Kırşehir'de, önceki gün Kervansaray Mahallesi'nde köpeğin saldırısına uğrayan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hatice A. ve anne Sinem A. yaralanmış, ilk  tedavilerinin ardından KKÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişlerdi.