Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında meşaleli fener alay düzenlendi. Yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Edip Akbayram konser verdi.
Konyaaltı varyantta toplanan Antalyalılar 600 metrelik dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri ile yürüyüşe geçti. Kırmızı beyaz tişört ve Türk bayraklarının hakim olduğu yürüyüşte ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ sloganları atıldı. Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan evlerdeki vatandaşlar da yürüyenlere alkışlarla destek verdi. Yürüyüşle beraber meşaleler yakıldı. Yürüyüşe, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Alana kurulan platformdan konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ulusal bayramları kutlayamayacaklarsa dükkanı kapatmaları gerektiğini söyledi.
“ULUSAL BAYRAMLARIMIZI DA KUTLAYAMAZ HALE GELİRSEK ZATEN DÜKKANI KAPATALIM”
Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Antalyalıların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Ümit Uysal, “Her gün 19 Mayıs, her yer Samsun. Biz 19 Mayıslarda, 29 Ekimlerde bu meydanda ve Türkiye’nin birçok meydanında bayramımızı kutluyoruz. Bayramımızı kutlarken biz aslında çorak topraklara, gün görmemiş, su görmemiş, demokrasi ve özgürlük yüzü görmemiş orta doğuya demokrasi ve aydınlanmayı getiren insanların yaptıkları önemli hamlelerin yıldönümlerini kutluyoruz. Biz dünyanın en önemli savaşını yapan insanların, 19 Mayıs’ta meşaleyi yaktığı günü kutluyoruz. Ama son günlerde maalesef her kutlamada bir kaygı, her kutlamada bir endişe, bir güvenlik sorunu gündeme getiriliyor. Çünkü Türkiye’miz orta doğudaki bütün çatışmaların tarafı haline geldi. Bu güvenlik sorunu içinde bu bayramımızı hep birlikte kutlamamıza yardımcı olan cefakar emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Eğer biz ulusal bayramlarımızı da kutlayamaz hale gelirsek zaten dükkanı kapatalım. Sonsuza kadar sürecek olan Cumhuriyetimizi, 19 Mayısımızı, bütün bayramlarımızı kutlama irademiz bu kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.
EDİP AKBAYRAM KONSERİ
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın konuşmasının ardından alkışlarla sahneye çıkan Anadolu rock, Türk halk müziği ve özgün müzik tarzında müzik yapan yılların sanatçısı Edip Akbayram konser verdi. Hareketli ve slow parçalarıyla hayranlarını coşturan Edip Akbayram, yaklaşık 1.5 saat sahnede kaldı. Akbayram, “Sizlere burada olmak çok güzel. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda sizlerle burada olmak çok güzel ve çok mutluyum” dedi.