Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangını kontrol altına alındı. 13 evin küle döndüğü, 350 hektar arazinin de zarar gördüğü yangında vatandaşların yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Kumluca’ya bağlı Erentepe Mahallesi’nde geçtiğimiz gün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, gece geç saatlerde kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yangını soğutma çalışmaları devam ederken, yangında yaklaşık 350 hektar alanın zarar gördüğü tespit edildi. Yangını söndürme çalışmalarında ise yaklaşık 700 itfaiye ekibi görev yaptı.
Yerleşim yerlerinin ormanlık alana yakın olması nedeniyle evlerini terk eden vatandaşlar da tehlikenin sona ermesinin ardından evlerine dönmeye başladı. Seraların da zarar gördüğü yangın esnasında ormanlık alanda kalan telef oldu. Binlerce çam ağacı ve endemik bitkiler küle döndüğü yangında çok sayıda vatandaşın meyve ağaçları zarar gördü. Onlarca zeytin ağacı ise kül oldu.
KAYIPLAR KARŞILANACAK
Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler sabah saatlerinde Erentepe ve civar mahallere gelerek hasar tespit rapor tuttu. Yetkililer, vatandaşların kayıplarının karşılanacağını bildirdi.
Yangın dolayısıyla kayınvalidesinin evini kurtarmak için yangın ortasına atladığını belirten Nihat Ünver, "Kayıvalidemin durumu şuanda iyi. Zararımızı devletin karşılayacağından eminiz" dedi.
Evi yanan Ekrem Özbey ise yangının elektrik direğinden çıktığını ileri sürerek, "Yangının sera artığından çıktığı söyleniyor. Bu kesinlikle doğru değil" dedi.