Antalya’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlar ‘demokrasi nöbetini’ 21. günde de sürdürdü.
Antalya Valisi Munir Karaloğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara çıkın’ çağrısı üzerine 21 gündür tüm Türkiye gibi Antalya’da da demokrasi nöbetleri devam ediyor. Kadın erkek, genç yaşlı binlerce Antalyalı akşam saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar Cumhuriyet Meydanı’nda ellerindeki Türk bayrakları ile nöbetlerini sürdürüyor. Demokrasi nöbetine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı(TMK) Hüseyin Akdeniz, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Antalya’da görev alan muhtarlar ve çeşitli STK’ların temsilcileri katıldı.
Vali Karaloğlu: “İnşallah muhtarlarımızı hep yanımızda göreceğiz”
Demokrasi nöbetine destek için gelen muhtarlara teşekkür eden Antalya Valisi Munir Karaloğlu, “Muhtarlar demokrasi için nöbetteyse mahalle de nöbettedir. Biz 15 temmuzdan itibaren muhtarları hep yanımızda gördük. Her zaman bu ay yıldızlı al bayrak için, demokrasi için, cumhuriyet için, milli irade için, seçilmiş cumhurbaşkanımız için, seçilmiş hükümetimiz için, her zaman muhtarlarımızı da milletimizi de yanımızda görmeye inşallah devam edeceğiz” dedi.
“15 Temmuz 2016 Türk Demokrasi Devrimi’dir”
15 temmuz 2016’nın tarihteki önemli günlerimizden biri olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “26 ağustos 1071 Malazgirt Zaferi, 18 mart 1915 Çanakkale Zaferi, 30 ağustos 1922 Büyük Taarruz, 29 ekim 1923 Cumhuriyet’in İlanı gibi artık 15 temmuz 2016’da Türk tarihinde yerini almıştır. 15 temmuz Türk Demokrasi Devrimi’dir, Türk Demokrasi Zaferi’dir, milletin zaferidir” şeklinde konuştu.
“Biz hep beraber Antalya’yız. Hep beraber Türkiye’yiz”
3 haftadır alanlarda olduklarını ifade eden Antalya Valisi Munir Karaloğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bugün Cuma işte böyle bir mübarek günde, saat 22.00 sıralarında ordumuzun içerisinde, ordu da demek istemiyorum ama çünkü ordumuz şerefli bizim, şerefli subaylarımız var ama ordunun içerisine gizlenmiş üniformanın, içerisine gizlenmiş bir meczuba uymuş hain bir çetenin, Cuma günü bu saatlerde millet iradesine kastettiği, sizin oylarınız ile seçilmiş cumhurbaşkanımızın hayatına kastettikleri bir gündeyiz. Pazar günü inşallah cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla Yenikapı’da final olacak. Sadece Yenikapı’da mı final olacak, hayır. Bu meydanda da finalimiz olacak. Saat 17.00’de de bütün Antalya’yı bu meydana bekliyoruz. Artık sadece bu nöbetlere katılan değil, işi dolayısıyla bu nöbetlere gelemeyen bütün Antalyalıları rengine, siyasi görüşüne hiçbir şeyine bakmadan bu meydana bekliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz diyoruz. Mutlaka sende olmalısın. Biz hep beraber Antalya’yız. Hep beraber Türkiye’yiz. Hep beraber bir milletiz. Onun için Antalya bayrağını kapta gel. Yüreğini koyda Pazar günü 17.00’de bu meydanda buluşalım diyorum.”
Akdeniz: “Türkiye bu darbe kalkışmasına bulunan hainlere en ağır cezayı verecektir”
Muhtarlar olarak 15 temmuz günü yaşanan hain darbe girişimini kınadıklarını ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu(TMK) Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Darbe girişiminde ‘darbenin karşısında milli iradenin ve demokrasimizin yanında’ olduğumuzu turizmin anavatanı Antalya’dan bir kez daha haykırıyoruz. Demokrasiye inancı olmayan, devletimizin içine sızmış, darbe girişiminde bulunan bu gözü dönmüş hainler, 15 temmuz gecesi milletin kendisini, meclisini, kurumlarını, yine milletin vergileriyle alınan uçağıyla, helikopteriyle, tanklarıyla milletine karşı kullanmıştır. Milletimiz bu darbe girişiminde sokaklara dökülerek uçakların, helikopterlerin ve tankların önüne yatarak darbe girişimine dur demiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu darbe kalkışmasında bulunanlara en ağır cezayı verecektir” dedi.