Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde faaliyet gösteren taş ocağına tepki gösteren mahalleli, kamyonların geçişini durdurarak eylem yaptı.
Korubaşı Mahallesi Sarıağaç mevkiinde bir grup mahalleli, taş ocağından ve malzeme taşıyan kamyonlardan yayılan toza nedeniyle kamyonların yolunu kesti. Mahalle sakinlerinden Hasan Uysal, sorunun 6 senedir devam ettiğini ve toz nedeniyle hayatlarının altüst olduğunu söyledi. Serasının naylonunu 2 senede bir değiştirmesi gerekirken toz nedeniyle her sana değiştirdiğini ve bunun kendisine ciddi maliyet getirdiğini söyleyen Uysal, “Toz yüzünden ağaçlarım kurudu. Bugün yolu kapattık diye yolu sulamaya başladılar. Tüm yetkililer sorunumuzu biliyor ama bir çözüm getirmiyorlar” dedi.
Süleyman Çelik adlı vatandaş da kendilerini hiçbir yetkilinin aramadığını, seralarında ürünlerinin yetişmediğini ve ağaçlarının kuruduğunu söyledi.
Olay yerine gelen jandarma komutanının işletme sahibinden yolun her gün sulanması sözü alması üzerine mahalleli yolu açtı ancak kalıcı çözüm için 15 gün sonra yolu tekrar kapatacaklarını söylediler.