Bartık, Antep'e "Gazi unvanının verilişinin 94. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, TBMM'nin 1921'de Antep'e "Gazi" unvanı verdiğini belirtti. İşgalden kurtulmak için destan yazan şehrin halkının bu unvanla taçlandırıldığını vurgulayan Bartık, "Mücadeleden geri durmayan, zorluklara direnen Gaziantep, dün olduğu gibi bugün de Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yeryüzünde 'Gazi' unvanı alan ilk ve tek kentin Gaziantep olduğunu aktaran Bartık, şunları kaydetti:

"Bu unvan 7'den 70'e verilen mücadele sonucu alındı. Yokluğa rağmen inancıyla dünyaya örnek gösterilen kahramanlık destanını yazan Antepliler, dün olduğu gibi bugün de örnek gösterilen illerin başında geliyor. Şehir halkı her zaman zorlukla mücadele etmiş, canını dişine takarak çalışmıştır. Güçlüklere karşı direnen hemşehrilerimiz bugün de farklı alanlarda verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Onurlu direnişiyle "Gazi" unvanı alan şehrin bu şana layık olmak için mücadele ettiğini  Bu anlamlı günü kutlamamızda emeği geçenleri rahmetle anıyorum."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Antep'e "Gazi" unvanının verilişinin 94. yıl dönümünü kutladı. 

Erdoğan, yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep'e 'Gazi'lik unvanı vererek kenti taçlandırdığını vurguladı. 

Gazianteplilerin, 11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde kahramanca mücadele vererek Anteplinin himayeye girmeyeceğini tüm dünya ya gösterdiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerindeki direnişe de örnek olmuştur. Gaziantep bugün de kültürel, ekonomik ve sosyal alanda göstermiş olduğu başarıyla geçmişte olduğu gibi örnek bir şehir olmaya devam etmektedir."