STRAZBURG (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Yolsuzlukla Mücadele Organı, parti çalışmalarını yürüten iki danışmanın Fransız aşırı sağı Ulusal Cephe (FN) Lideri Marine Le Pen'in parlamentoda danışmanı olarak gösterilip haksız kazanç elde edildiği gerekçesiyle bu kişilere ödenen 339 bin avronun geri ödenmesini istedi.

Fransa'da yolsuzluklarla mücadele platformu olarak bilinen internet gazetesi Mediapart'ta yer alan habere göre, AP Yolsuzlukla Mücadele Organı (OLAF), Le Pen'in partisi FN'in çalışmalarına katılan iki kişinin AP'de danışman olarak gösterildiği ve bu nedenle haksız kazanç elde edilerek, yolsuzluk yapıldığı hükmüne vardı.

Fransız basınında da geniş yer alan haberde OLAF, Le PEn'den şimdiye kadar bu kişilere maaş olarak ödenen 339 bin avroyu geri ödemesini istedi. Bu kişilerin Ulusal Cephe adına çalıştıkları ve maaşlarının Le Pen'in danışmanı olarak gösterildiği AP tarafından ödendiği belirtilen haberde, Ağustos ayı içerisinde geri ödeme ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili Le Pen cephesinden herhangi bir açıklama yapılmazken, OLAF'ın Ulusal Cephenin geçen dönem AP'de 20‘ye yakın "hayali danışman" çalıştırdığı iddialarına dair incelemenin devam ettiği belirtildi.

AP, haziran ayında da 2014'te milletvekili seçilen Jean-François Jalkh'ın, 2009-2014 yıllarında bu kuruluşta, partinin eski başkanı Jean-Marie Le Pen’in danışmanı olarak çalıştığı ve bu sürede haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle 320 bin avro danışmanlık ücretini geri istemişti.

Muhabir: Ömer Aydın