GAZİANTEP (AA) – AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ilçesine 30 yataklı yeni devlet hastanesi yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanı Yardımcısı Erkan Kandemir'in katılımıyla Gaziantep'te "İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı" yapıldığını ve bu toplantıda Gaziantep ve ilçelerindeki sağlık yatırımlarının değerlendirildiğini belirtti.

Toplantıda Araban ilçesine 30 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılmasını da gündeme getirdiğini ifade eden Erdoğan, bunun üzerine 2011 yılından beri 15 yataklı Araban İlçe Hastanesi olarak sağlık hizmeti veren hastanenin yanındaki Araban Belediyesine ait arsaya 30 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılması için karar alındığını vurguladı.

Yeni hastanenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "İlerleyen süreçte nüfusun atmasıyla birlikte hasta sayısının da artmasıyla birlikte 30 yataklı yapılacak olan yeni Araban Devlet Hastanemiz, 60 yataklı hastaneye çevrilebilecek şekilde tasarlanacak. Yani Araban ilçemiz büyümesiyle doğru orantılı bir inşaat planlıyoruz" ifadelerini kullandı.