Diyarbakır’da Sur ilçesinden 1990’lı yıllarda göç ettiği köyünde bıraktığı dedesinden kalma arazilerinin 5 yıl sonra döndüğünde arazi şebekesi tarafından ele geçirildiğini ileri süren Abdi Kaya, hakkını almak için açtığı davanın çözülmesini istedi. Kaya, davasına bakan ve gizlilik kararı koyan hakim ve savcıların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırıldığını kaydetti.
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Karpuzlu köyünde ailesi ile birlikte çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 9 çocuk babası Abdi Kaya, 1990’lı yıllarda yaşanan çatışmalı ortam yüzünden köyünü terk etti. Kaya, 5 yıl sonra döndüğü köyünde, kendisine dedesinden miras kalan ve gitmeden önce ekip biçtiği yaklaşık 20 bin dönümlük arazisinin kendisiyle aynı adı ve soyadı taşıyan bir şahsın üzerine geçirildiğini öğrendi. Kaya, bunun üzerine dava açtı. Ancak dava 5 yıldır çözülmediği gibi davaya bakan hakim ve savcılar FETÖ soruşturması çerçevesinde görevden uzaklaştırıldı. Kaya, gizlilik kararı da konulan davanın bir an önce çözülmesini istedi.
Arazisinin sahte kayıtlarla dedesiyle aynı adı taşıyan bir kişinin adına geçirildiğini ileri süren Kaya, “Bunun altından FETÖ çıktı. Çünkü bu şebeke daha önce yakalandı. Ben 4 yıl boyunca miras belgelerini çıkarmak için uğraştım. Ancak bunlar yarım günde miras belgesi çıkarıyorlar. Sahte evraklarla vatandaşların arazilerini ele geçiriyorlar. Hak sahibi olmama rağmen arazilerimi geri alamıyorum. Bu konunu çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.