17 Nisan Pazar günü Power Star Orta Mesafe Türkiye Şampiyonası öncesi Arbella Makarna ile Türkiye Triatlon Federasyonu arasında yiyecek sponsorluğu anlaşması imzalandı.
Arbella Makarna ile Türkiye Triatlon Federasyonu arasında Power Star Orta Mesafe Türkiye Şampiyonası öncesi Antalya Expo Center Fuar Alanı VIP Toplantı Salonu’nda yiyecek sponsorluğu imzalandı. Sponsorluk imza törenine Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu ve sporcular katıldı.
KÜLAHÇIOĞLU: “MAKARNA ŞİŞMANLATMAZ”
Federasyon çalışmalarının ve sporcu beslenmesinde makarnanın öneminin anlatıldığı toplantıda Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu, “Yıllardır çeşitli etkinliklerde yer alıyoruz. Çünkü firmalar markalar ancak var oldukları toplumlarda gelişen sanatı, kültürü ve sporları destekleyerek bir yere varırlar. Bunların örneklerinden birisi Mersin İdman Yurdu futbol takımı. Oradan dünyaya açıldık. Sonrasında diğer amatör branşlarda yer aldık. Bütün sporcuların performansı öncesi makarna olmazsa olmaz bir ürün. Bunun nedeni tok tutması ve yarışma öncesi alınması gereken bir besin kaynağı olmasından kaynaklanıyor. Makarna ile ilgili bilinen yanlışlardan bir tanesi de makarna şişmanlatır diye. Ama makarna şişmanlatmaz. Bulgur ile eş değer. Bilinenin aksine makarna şişmanlatmaz. Bunun böyle olmadığını biz anlatmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı son dönemlerde okullarda obeziteye karşı alınan önlemler listesinde makarnayı çıkardı. Okul kantinlerinde yer aldı” dedi.
“ARBELLA MAKARNA TRİATLON TAKIMI KURMAYA KARAR VERDİK”
Arbella Makarna triatlon takımı kurmaya karar verdiklerini dile getiren Külahçıoğlu konuşması şöyle tamamladı:
“Bizde triatlonda yarışacağız. 15 Mayıs’ta Antalya’da yapılacak olan Halk Triatlonu’nda bizde takımımızla ilk triatlon yarışında yer alacağız.”
GÜNEŞ: “ARBELLA 20 BİN KİŞİYE MAKARNA İKRAM EDECEK”
İki konu için toplantıda olduklarını ifade eden Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, “Sponsorluk konusunda Arbella Makarna ile sponsorluk anlaşması için buradayız. Sponsorluk için Arbella Makarna’ya teşekkür ederim. Yarışlardan sonra makarna partisi yapıyoruz. Karbonhidrat için sporcular için yararlı olduğu için makarnayı sporculara veriyoruz. Bu yıl boyunca sponsorluk sözleşmesi gereği Arbella Makarna bizimle olacak. 20 bin kişiye ikram yağacağını düşünüyoruz. Önemli bir rakamdır. Diğer sponsorlara örnek almasını istiyoruz. Bu işbirliğini önemli buluyorum. Bizim gibi amatör branşlarda sponsorluk gerçekten ciddi sıkıntı. Bu sponsorlukların diğer branşlara da faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.
“PAZAR GÜNÜ YARIŞIMIZ BAŞLAYACAK”
Pazar günü 5’incisini yapacağımız Power Star Orta Mesafe Türkiye Şampiyonası’nda sporcular, bin 900 metre yüzecekler, 90 kilometre bisikletle pedal çevirecekler daha sonra da 21 kilometre koşacaklar ve yarışı tamamlayacaklar. Zor bir yarış ama bunu keyifle izleyeceksiniz. Zor derken kimseyi korkutmayayım her yerde yapılan bir yarış. Türkiye’de de bu spora istekli oluyorlar. Konyaaltı Beach‘de yüzme ile başlayacak. Sporcular yüzmeyi tamamladıktan sonra Kemer’e doğru deniz kenarındaki yolda sporcularımıza tahsis edildi. Sporcular birinci Çaltıcak’tan dönecekler. Daha sonra Konyaaltı Beach parka bisikletlerini bırakarak kara tarafından 5 kilometrelik 4 turla 21 kilometre koşarak yarışı tamamlayacaklar” diye konuştu.
15 Mayıs’ta Halk Triatlonu’nun olacağını da sözlerine ekleyen Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, “Çok farklı bir yarış olacağı için ayırmak zorunda kaldık. Dünya ülkeleri arasında Avrupa bölgesinde ilk yarışmamız olacak. Uluslararası nitelik taşımasını istiyoruz” dedi.