Ardahan Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, ’’16 milyon kilometre karelik vatan topraklarını kaybeden yeniçeri ocağının kapatıldığı gün Vaka-i Hayriye, yani hayırlı olay olarak tanımlandı. 15 Temmuz 2016 tarihide İkinci Vaka-i Hayriye’dir.’’
Atalay, PTT Meydanında Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek vermek için toplanan vatandaşlara hitap etti.
Atalay, ’’16 milyon kilometre karelik vatan topraklarını kaybeden yeniçeri ocağının kapatıldığı gün Vaka-i Hayriye, yani hayırlı olay olarak tanımlandı. 15 Temmuz 2016 tarihide İkinci Vaka-i Hayriye’dir. Zarar gördük, üzüldük kahrettik. Silahlı güçlerimizin içerisinden o kuruluşumuzun temel amaçlarından sapmış, düşmana karşı bu cennet vatanı korumakla görevli olanların dönüp namluyu kendi milletine döndermiş bir kısım hainlere 15 Temmuz 2016 tarihinde bu aziz millet gerek ordu içerisinden, gerek emniyet birimlerinden öyle bir tokat vurduk ki bir ömür bu tokadın acısını unutamayacaklardır. Bunları kendine köpek olarak hizmet ettiren ehl-i salip Ardahan’dan duyun, ikiyüzlülüğünüzü, maskeli vicdanınızı Ardahanlılar er veya geç indirecektir.’’ Şeklinde konuştu.
Mitingde konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, ’’Bu hain teşebbüsün başı 50 yıl boyunca mensuplarına, kandırdıklarına, köleleştirdiklerine dininizi yaşamayın dedi, namaz kılmayın dedi, oruç tutmayın dedi. Bir gün devleti ele geçirip en güzelini yapacağız dedi. Evet hainlik işte böyle bir şey, sonuçta rezillik var. Ancak bizim meşhur bir lafımız var? Ne kendi etti rahat, ne aleme verdi huzur, geberdi gitti şimdi dayansın ehli kubur. Yani mezarlık ehli şimdi dayansın diye meşhur bir dörtlüğümüz var. Karanlık ve emperyalist güçler böyle bir haini yalnız bırakır mıydı. Ülkemizin bütün stratejik kurumlarına sızmaya çalıştılar ve sızmayı ta baştan kafalarına koymuşlardı ve dergilerinin adını da sızıntı koymuşlardı. Allah fırsat vermedi ve milletimizin derin feraseti bu hain teşebbüse, hain niyete engel olarak fırsat vermedi.’’ Dedi.
Mitinge Ardahan Valisi İbrahim Özefe, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve siyasi parti temsilcileri ile Ardahanlılar katıldı.