MALATYA (AA) - Arguvanlı öğrenciler karne heyevanı yaşadı. 

Arguvan Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz'le Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilere karnelerini veren, sohbet eden Yosunkaya, öğrencilere, 2 haftalık tatili iyi değerlendirmeleri, derslerdeki eksiklikleri gidermelerini tavsiye etti. Yosunkaya, "Mutlaka bir plan yapılmalı ama çocuklarımıza katı ve sert şekilde, şu saatten şu saate kadar şu yapılacak gibi bir keskinlikte olmamalı ama belli bir zaman dilimi planlamak gerekiyor. Tabi bu planı yaparken de ailenin o planı şimdi şunu yapacaksın, şu kadar ödev yapacaksın gibi ya da zayıf olan dersin için şu soruları çözeceksin gibi bir dayatma şeklinde olmaması gerekir. Tatili birlikte zaman geçirebilecek bir fırsat olarak değerlendirin. Hem dinlenin hem de bol bol test çözün" önerisinde bulundu. 

Düz de 15 günlük tatilin veliler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, velilere, çocuklara bol bol kitap okutulması ve ev işlerinden uzak tutulması tavsiyelerini sıraladı. 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da Arguvan'a bağlı Yukarı Sülmenli Mahallesi'ndeki Şehit Tuncay Göksu İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere karne dağıttı.

Okul Müdürü Sevda Karagöz'ün daha önceki talebi üzerine karne töreninde okula dizüstü bilgisayar bağışlayan Kızıldaş, belediyelerinin olanakları dahilinde eğitim desteğini devam edeceğini kaydetti. Kızıldaş, "Daha rahat eğitim verebilmeniz açısından, günümüz koşullarında teknolojiyi daha aktif kullanarak, eğitimin kalitesini ve seviyesini yükseltebilmek açısından bilgisayara ihtiyacınız olduğunu söylediniz. Bizler de Arguvan Belediyesi olarak tüm okullarımıza olduğu gibi sizin okulunuzun ihtiyaçlarını karşılamakta olanaklarımız ölçüsünde buna gayret gösteriyoruz. Dizüstü bilgisayarları karne gününe denk getirerek anlam katmak istedik. Çocuklarımızın iyi eğitimi mutluluk verici bir durum" diye konuştu.  

Kızıldaş, anaokulu öğrencilerine de oyuncak hediye etti.