ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi, kentte balcılık ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşanlara 188 güneş enerjisi paneli dağıttı.

Belediyenin merkez Yüreğir ilçesinde bulunan ek hizmet binası bahçesinde düzenlenen törende, teknik ekip tarafından güneş enerjisi panellerinin çalışma yöntemi anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanı Memili Güven, yaptığı konuşmada, önceki yıl 580 üreticiye dağıttıkları güneş enerjisi paneli sayısını bu yıl bine çıkartacaklarını söyledi.

Dağıttıkları 188 güneş enerjisi panelleriyle kırsalda koyun, keçi yetiştirerek ve balcılıkla uğraşarak geçimlerini sağlamaya çalışanların elektrik ihtiyacını karşılamalarını amaçladıklarını dile getiren Güven "Güneş enerjisi panelleriyle üreticilerimizin çadırları aydınlanacak. Biz de onların yaşadıkları yerlerde geçimlerini sağlamaları için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Adana Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen ve Adana Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya da Büyükşehir Belediyesi yetkililerine üreticilere olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Seyhan, Çukurova Yüreğir ve Karataş ilçe kırsalından faaliyet gösteren üreticilere güneş enerjisi panelleri teslim edildi.