Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü Ankara 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ankara ili Ayaş ilçesine ait 4 bin 320 dekar tarıma elverişli arazinin suya kavuşacağı Arıklarbağı Göleti ve Bayram Göleti projelerinde sona yaklaşıldı.
Ayaş ilçesi Arıklarbağı mevkiinde bin 570 dekar tarımsal araziyi modern sulama sistemi ile buluşturacak olan Arıklarbağı Göleti projesinde sona yaklaşıldı. Gölet, bin 570 dekar tarıma elverişli araziyi sulamak için inşa ediliyor. Gölet, temelden yüksekliği 43 metre, kret uzunluğu 141.81 metre ve 278 bin 867 metreküp gövde hacmine sahip kil çekirdekli kaya dolgu tipinde. Gölet inşaatında ulaşım yolları, dipsavak, dolusavak imalatları tamamlandı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 97 seviyesinde olan gölet inşaatının Ekim ayı sonunda bitmesi bekleniyor.
Ayaş Bayram Göletinde çalışmalar hızla devam ediyor
Ayaş ilçesi Bayram mevkiinde bin 380 dekar tarımsal araziyi modern sulama sistemi ile buluşturacak olan Bayram Göleti projesinde de sona yaklaşıldı. Gölet, temelden yüksekliği 26 metre, kret uzunluğu 254 metre ve 175 bin metreküp gövde dolgu hacmine sahip kil çekirdekli kaya dolgu tipinde. Gölet inşaatında ulaşım yolları, dipsavak, dolusavak imalatları tamamlandı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 58 seviyesinde olan göletin, 2016 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.
Ayaş’ta taşkın zararlarından korunabilmek için yürütülen “Merkezi Yerleşim Yeri Taşkın Koruma Tesisleri Rehabilitasyonu” projesi ise 24 Nisan 2017 tarihinde tamamlanacak. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 70 olan proje kapsamında, bin 770 metre çift taraflı kagir taşkın koruma duvarı ve 2 bin 200 metre ocak taşı ile 20 cm kalınlığında taban kaplama yapılacak.