Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Deredepe Yangın Gözetleme Kulesi'nde incelemelerde bulundu. Arslan, "Yangınların büyük çoğunluğu ihmal ve dikkatsizlikten çıkmaktadır." dedi.

Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Deredepe Yangın Gözetleme Kulesi konusunda ve kulenin işlevi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ulukan, şunları kaydetti: “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte olası yangınlara karşı denetimlerimizi sıklaştırdık. Deredepe Yangın Gözetleme Kulesi İğdir mahallesinin üst kısmında bulunmaktadır. Bafra merkeze 38 km’dir. 1100 rakımındadır. 1996 yılında yapımı gerçekleştirilmiştir. Bu kuleden Kızılcam sahaları gözetlenmektedir. Ayrıca karşı tarafta bulunan Vezirköprü ilçesinin de mahalleleri ve Bafra’nın mahallelerine gözetleme yapılmaktadır. Vezirköprü’deki kulede kendi kulesinden bizim göremediğimiz alanları görmektedir. Planlamada bu kuleler bu durumlar için yapılmıştır. Yangın sezonu boyunca yazın Mayıs ayından itibaren başlayıp Kasım ayına kadar kulemiz açık tutulmaktadır. Sonraki süreçlerde ise kapalıdır. Böylelikle görevli personelimiz Bafra’yla 24 saat irtibat halindedir.”

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise “Orman ve anız yangınlarına karşı her türlü tedbirin alınması gerekmektedir. Yangınların büyük çoğunluğu ihmal ve dikkatsizlikten çıkmaktadır. Vatandaşlarımızda yangınlara karşı duyarlılık göstermelidir. Başarılı çalışmalarından dolayı görevlileri tebrik ederim.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kaymakam Arslan dürbünle ormanlık olan alanları izledi ve Bafra’yla telsiz irtibatında bulundu.