HATAY (AA) - Büyükşehir Belediyesinin  "Asi Hayat Buluyor" projesi kapsamında nehirde gerçekleştireceği ıslah çalışmalarıyla, dört mevsim ulaşım, balıkçılık ve su sporlarının yapılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asi havzasını iyileştirip gelecek nesillere tertemiz bırakmak isteyen büyükşehir belediyesinin, bu konudaki kararlılığını ve projelerini meclis salonunda düzenlenen toplantıyla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, DSİ, Mustafa Kemal Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve yurt dışından gelen mühendislere ve akademisyenlere aktardığı belirtildi.

Konuyu yerel olduğu kadar ulusal ve uluslar arası boyutlarıyla da ele alan Hatay Büyükşehir Belediyesinin paydaşlarına sunduğu 11 projeyle ortak çözüm üretme konusunda bütünsel iş planıyla hareket etmeyi ve birleştirici güç olmayı planladığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada hayata geçirilmesi düşünülen projenin sadece Türkiye, Suriye ve Lübnan'ı değil yüzlerce şehri ve milyonlarca insanı ilgilendirdiğini belirtti. 

Projenin Asi Nehri'nde hayat bulan tüm canlıları da ilgilendirdiğini ifade eden Savaş, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Yaptığımız bu çalışma neticesinde bu konudaki uluslar arası alanda atılan ilk adımı gerçekleştirmiş olduk. Ne mutlu ki bu da bize nasip oldu. Bu projenin Hatay’daki tarıma, sosyal hayata, ekolojik dengeye ve turizme büyük katkısı olacaktır. Asi Nehri'ni Akdeniz ve onun mirasıyla buluşturmak istiyoruz. Bu projeye herkesin destek vermesini istiyoruz. Çünkü Asi’nin içinden sadece su geçmiyor, medeniyet geçiyor. Bu projenin Hatay’a nefes aldıracağını düşündükçe heyecanlanıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bu işin en büyük takipçisiyiz.''