Ardahan’ın Çıldır ilçesinde halk ozanları, Aşık Şenlik Derneği’nde düzenlenen programda 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ve darbecilere, yazdıkları şiirlerle tepki gösterdi.
Yörenin kültür mirası aşıklık geleneğini Aşık Şenlik Halk Ozanları Derneği çatısı altında devam ettiren halk ozanları Yılmaz Şenlikoğlu, Mehmet Oktay, İsrafil Uzunkaya, Tunay Aksu, darbe girişimini yazdıkları şiirlerle kınadı. Aşıkların açıklamasına destek olmak amacıyla programa, Çıldır Belediye Başkanı Yaklup Azizoğlu ve Çıldır Dedekorkut Mahallesi Muhtarı Engin Coşkun da katıldı.
Aşıklar adına açıklama yapan Ozan Yılmaz Şenlikoğlu "15 Temmuzda uykudan uyanır gibi uyandık. Hiç aklımızda olmayan şeylerle karşılaştık. Aşığın silahı şiirlerimizdir. Memleketimizin birliği ve diriliği için her zaman mücadele edeceğiz. 1877’lerde Osmanlı-Rus harbinde dedem Aşıkşenlik ’Can Sağ iken Yurt Vermeyiz Düşmana’ demiştir. Ben de torunu olarak ’Bir Olalım Diri Olalım’ şiirimi bugün dile getireceğim. Diğer halk ozanlarımız da cuntacılara karşı yazmış olduğu şiirleri bizlerle paylaşacaklardır. Yüce Mevla’dan birliğimizin hiçbir zaman bozulmamasını temenni ediyorum. Şehitlerimizden dolayı bugün saz çalmadan solo bir şekilde şiirlerimizi Türkiye halkıyla paylaşacağız" dedi.
Halk ozanlarının açıklamasına destek olmak için katılan Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, "Yaşanan bu menfur olayda milletimiz üzerine düşeni yaparak demokrasisine sahip çıkmıştır. Ülkemiz önemli bir badire atlatmıştır" ifadelerini kaydetti.