Darbe girişiminin ardından tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri cezaevi önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Çocuklarının suçsuz olduğunu belirten aileler çocuklarıyla görüşmek istediklerini söyledi.
Darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak tutuklanan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinden bir kısmı tutuklanmıştı. Maltepe Cezaevi’ne konulan çocukları ziyaret eden aileler cezaevi önünde bekleyişlerini sürdürüyor.
Tatil için eve gelen 9’uncu sınıf öğrencisi olan oğlunun 15 Temmuz sabahı bir komutanı tarafından arandığını aktaran Mehmet Alkanat, arayan komutanın, “Saat 15.00’de okul komutanının toplantısı var, oğlunun okulda olması gerekiyor” demesi üzerine çocuğumu kendi aracıyla okuluna götürdüğünü aktardı.
“’Baba 21.00 ‘de sürpriz parti yapacaklarmış, onun için komutanlar bekletiyorlar bizi’ dedi”
Okulu önünde oğlunu geri almak için beklediği sırada içeriden gelen çocuğunun kendisine, “Baba 18.00’de kokteyl olacak biz kokteyle kalmamız gerekiyormuş’ dedi. Bunun üzerine okul önünde ayrıldığını anlatan baba Alkaran “ Saat 19.00- 20.00 oldu. Çocuktan ses seda çıkmaması üzerine aradık çocuğumuzu. Bu aramada oğlum ‘Baba 21.00 ‘de sürpriz parti yapacaklarmış, onun için komutanlar bekletiyorlar bizi. Bizde bekliyoruz’ dedi. Biz olayın vahametini anlıyoruz ama 14-15 yaşındaki çocuğun olayı anlaması mümkün değil. Bunun üzerine çocuklara çıkın elbiselerinizi giyin şeklinde talimat veriyor. Askeri kıyafetlerini getirmediğini söyleyen çocuklara komutanları ‘dolapları karıştırın ne bulursanız onu giyip gelin. Tatbikat yapacağız’ demişler. Çocuklara boş tüfekler vererek çocukları okul önünde bekletiyorlar. Halk yaklaşınca çocuklar tekrardan okula almışlar. Şimdi biz burada mağdur durumdayız çocuklarımız alıkonulmuş, çocuklarımız kandırılmış. Biz aileler olarak gerçekten mağduruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım, Sayın Genelkurmay Başkanım lütfen sizlerden istirhamımız bu mağduriyetin giderilmesi. Çocuğum 5 gün gözetim altında tutuldu göremedim. Burada 3 günden beride cezaevinin önünde bekliyoruz. Sağlık durumu nasıldır, ne yer ne içer? Bu mağduriyetin lütfen farkına varın” diyerek yaşadıklarını anlattı.
“Oğlum misafir askeri personel olarak buradaydı”
Tutuklanan öğrencilerden Arif Güngör’ün babası ise, “Oğlum Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Askeri Kuleli Lisesi sınavınca birinci oldu. Oğlum misafir askeri personel olarak buradaydı. Biz buraya emanet ettik, önce Türkiye Cumhuriyeti devletine sonrada şanlı Kuleli Askeri Lisesine. Ben çocuğumu vatana verirken Sayın Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan’a durumu bildiriniz. Burada misafir askeri personellerde var. Bunların bu olaylarla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Olayların ilk çıktığı anda eğer ben Türkiye’de olabilseydim çok daha farklı davranırdım. Çocuğuma ulaştığımda ‘Oğlum komutanlarına söyle, sen misafir askeri personelin. Lütfen hiçbir şeye katılama ve bunu söyle’ dedim. Nasıl olduğunu bilemiyoruz. Çocuklarımızı görmek istiyoruz” dedi.
Ailelerin cezaevinde önünde bekleyişi sürüyor.