MALATYA (AA) - Malatya Battalgazi Askerlik Şubesi Başkanlığınca, 1995 ve daha önceki yıllarda doğan er statüsündekilerin şubat ve mart aylarında 2 grup halinde silah altına alınacakları bildirildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sevke tabi yükümlülerin sevk edilecekleri eğitim merkezlerini ve sevk işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden öğrenip yapabilecekleri belirtildi. 

Sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listelerin Askerlik Şubesi ilan levhasına asıldığı kaydedilen açıklamada, sevk evraklarını almak üzere başvuracakların yanlarında nüfus cüzdanlarını bulundurmaları gerektiği hatırlatıldı. 

Sevk evraklarının birinci grup için en geç 5 Şubat, ikinci grup için de 20 Mart 2015'e kadar alınması gerektiği bildirilen açıklamada, "Sevk evrakları almayanlarla aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından idari para cezasıyla cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır" ifadelerine yer verildi.