Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret etti.
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Vali Kılıçlar’a, 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe teşebbüsü esnasında Ankara’da ve yurdun diğer yerlerinde demokrasi uğruna şehit olanların üzüntüsünü derinden hissettiklerini, ülkenin ve milletin böyle bir olayı hak etmediğini söyledi. Bu olaylardan sonra sanayi odası üyelerinin ve işletmelerinin zarar görmediğini, üretim miktarlarında bir değişiklik olmadığını anlattı. Merkez Bankasının ve diğer bankaların aldıkları tedbirler sayesinde ekonomik sıkıntı da yaşanmadığını, Devlete duydukları güven sayesinde, sanayicimizin moralinin yüksek olduğunu vurguladı.
Vali Kılıçlar, teknoloji çağında gelişmiş ekonomiler arasında yer almanın güçlü bir sanayi ile mümkün olacağını dile getirerek ülkemizin refah seviyesinin yükselmesinde Ankara SanayiOdasına önemli görevler düştüğüne dikkat çekti. Tüm oda üyelerinin, Cumhurbaşkanımızın 2 bin 23 hedefine ulaşabilmek için işlerine yoğunlaşmasının ülke ekonomisi için önemli olduğunu belirtti.Ülkemizin, bu zor zamanları, vatandaşlarımızın sağduyulu davranışlarıyla tez zamanda atlatacağını söyleyerek yurdumuzun her köşesinde Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkan halkımızın demokrasi destanı yazdığını ifade etti.
Vali Mehmet Kılıçlar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarılar diledikten sonra Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.