Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da törenlerle anıldı. Vatandaşlar, törene yetişebilmek için alana koşarak geldi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma törenleri yapıldı. Adana’da 5 Ocak Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan tören öncesinde Ata’sına saygı duruşunda bulunmak isteyen vatandaşlar, saatler 09.05’e yaklaştığında alana koşarak geldi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesiyle birlikte ayakkabı boyacısından temizlik görevlisine, sürücülerden polislere, banka görevlilerine kadar tüm Adanalılar saygı duruşunda bulundu. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken, alandaki Türk bayrakları da yarıya indirildi.
Ata’yı anmaya gelen emekli Ramazan Özel’in ise Atatürk fotoğraflı kravat ile saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. Birçok vatandaş Atatürk için saygı duruşunda bulunurken, bazı vatandaşların ise kaldırımda saygı duruşuna aldırmadan yürüdüğü görüldü.