Unutulmaya yüz tutan cam üfleme sanatı Samsun’da yeniden şekillenerek, halkın ilgisine sunuluyor.

Samsun’da çocuk yaşlardan bu yana cam üfleme sanatıyla uğraşan Ersin Erdem, ateşle erittiği cama nefesiyle şekil veriyor. Camdan yüzlerce çeşit figürler elde eden genç, hobi olarak başladığı bu sanatı meslek edindiğini ve ekmeğini bu işten kazandığını söyledi.

Bir merak sonucunda cam üfleme sanatına başladığına dikkat çeken Ersin Erdem, “İlk zamanlar bu sanata bir merakla başladım. Tabii zamanla bu işi çok sevdim ve devam ettirmek istedim. El sanatlarıyla uğraşmak hoşuma gidiyordu. Vaktimi bu şekilde değerlendirmek istedim. Hat sanatı olsun, resim ve çizim işleri olsun birçok sanatla da uğraşıyorum. Sonra bu cam üfleme sanatını meslek edindim. Tam 9 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bazen bu sanatın insanı bezdiren zorlukları oluyor. Bir anlık dikkatsizlik sonucunda elini yakabiliyorsun veya cam elini kesebiliyor. Tabii ufak tefek aksilikler olsa bile yine de keyif veriyor. Camlardan biblo, kolye, deney malzemeleri, at figürleri ve çeşitli hayvan figürleri çıkartabiliyoruz. Genelde Samsun’a özgü olduğu için at figürlerini renkli renkli çıkarmaya çalışıyoruz. Bu eserleri hediyelik eşya olarak da satıyoruz. Vatandaşların da son zamanlarda bu sanata olan ilgisi biraz olsun artmış durumda. Dışarıdan gelen turistlerde sanatı bildikleri için ilgi gösteriyorlar” dedi.

Erdem, cam üfleme sanatının yanı sıra kaligrafi sanatı, logo tasarım ve dövme işleriyle de uğraştığını sözlerine ekledi.