Bursa’da iflas eden bir inşaat firması tarafından terk edilmiş halde bırakılan dev vinç tehlike saçıyor.
Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte şiddetli esen rüzgar sonucu sallanan vinç, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Bursa’da geçtiğimiz sene Timsah Arena inşaatı sırasında lodos nedeniyle devrilen vincin altında kalarak bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil Aydın yetkilileri göreve davet etti.
Devasa boydaki vincin Ankara Yolu üzerindeki SGK Kurumu yanında devam etmeyen bir inşaat alanında 2 yılı aşkın süredir atıl halde durduğunu belirten MHP’li Cemil Aydın, "Bu vincin bakım ve kontrolü yapılıyor mu? Yapılıyorsa kim tarafından yapılıyor belli değil. Yaklaşık 2 yıldır hiçbir faaliyette bulunmayan vinç insan nüfusu açısından yoğunluk yaşanan bu bölgemizde korkuya neden olup akıllara Timsah Arena inşaatındaki vinç kazasını getirmektedir” dedi.
Aydın, “Başta yüklenici inşaat firması olmak üzere tüm ilgili, yetkili kişi ve kurumlardan açıklama bekliyor, önümüzdeki günlerde yaşanacak kış şartlarından dolayı uzun süredir atıl vaziyette bulunan vincin bakım ve kontrolü için yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.
"Facia kaçınılmaz olur"
Bursa’daki bir vinç kiralama firması sahibi ise vincin metal yorgunluğu nedeniyle her an yıkılabileceğini belirterek, "Uzun süredir bakımı yapılmıyorsa muhakkak cıvataları gevşemiştir. Biran önce önlem alınmazsa facia kaçınılmaz olur" diye konuştu.
Öte yandan yüklenici inşaat firmasının bir süre önce iflas ettiği öğrenildi.