Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürü Eftal Erel, üniversite sınavına giren öğrencilerin duygu durumlarını anlamak gerektiğini belirterek, "YGS’de istediği sıralamayı yapamayan adayın önümüzdeki bu iki-üç aylık süreç içerisinde kopmadan aynı mantıkla çalışmaya devam etmesi lazım" dedi.
Trabzon Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nde ’Tercihim Geleceğimdir’ sloganıyla tercih fuarı başladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, özel üniversiteler tarafından kurulan stantlarda bilgiler veriliyor. Atılım Üniversitesi’nin de katıldığı fuarda etkinlik ile ilgili bilgiler veren Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Gamzegül Ergin, "Biz bu projeye başlarken öğrencilerimizin meslek seçimi gibi çok önemli bir süreçte üniversiteleri, okulları ve bölümleri tam yerinde tanımalarını istedik. Kaynağından doğru bilgiyi alma ve seçim döneminde daha sağlık bir seçim yapabilmeleri adına böyle bir organizasyonu gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürü Eftal Erel ise yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaklaşık 200 civarında üniversite olduğunu belirterek, "Katılımcı üniversiteler ve çevre illerden de gelen okullar var. Türkiye’de yaklaşık 200 civarında üniversite var. Bizim zamanımızdaki gibi sınırlı sayıda değil. Artık ’Nerede okunmalı?’, ’Seçme kriterleri neler?’, ’Tercihimi nasıl yapmalıyım?’ soruları ön planda. Hakikaten her üniversitede okunabilir gibi bir düşünce var. Bunların cevaplarını alabilmek adına güzel bir etkinlik oluyor" ifadelerini kullandı.
YGS’nin bittiğini, Haziran’daki oturumlarda ise LYS’nin yapılacağını kaydeden Erel, "YGS farklı bir sınav oldu. Ortalamalar yükseldi. Değişen şeyler oldu. Ama doğru ve değişmeyecek olan bir şey var. Kesinlikle bu sınavda istediği sıralamayı yapamayan adayın önümüzdeki bu iki-üç aylık süreç içerisinde kopmadan aynı mantıkla çalışmaya devam etmesi lazım. Motivasyonun kesinlikle sağlanması lazım. Üniversite sınavına giren gencin duygu durumunu anlamak onun istediği ve bazen de duymak istediği gibi konuşabilmek ama bunu yaparken de hayallerini incitmeden ona gerçek hedefleri koyarak yapabilmek son derece önemlidir" diye konuştu.
Fuardaki öğrencilerle birebir ilgilenen Erel, daha sonra Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’ndeki toplantı salonunda öğrencilere bir sunum gerçekleştirdi. Atılım Üniversitesi olarak her yıl onlarca seminer gerçekleştirdiklerini dile getiren Erel, "Buradaki temel amaç, hiçbir şekilde üniversitenin bir takım tanıtımlarını gençlerle paylaşmak değil. Ülkenin bundan sonraki geleceği açısından üniversiteye aday olan gençlere mümkün olduğu kadar üniversite eğitiminin eksenini, üniversite eğitimini, seçecekleri meslekler hakkında bazı eksik kalan bilgileri vermeye çalışıyoruz" dedi.