Akdeniz Üniversitesi rektörlük aday seçiminde Prof. Dr. İbrahim Demir ipi göğüsledi.
Akdeniz Üniversitesi rektör adayını belirlemek üzere bu sabah sandık başına gitti. Bin 147 öğretim üyesi, Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Prof. Dr. İbrahim Demir, Prof. Dr. Muharrem Certel, Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Prof. Dr. İsmail Boztosun, Prof. Dr. Nevzat Çevik ve Prof. Dr. Hüseyin Basım olmak üzere rektörlüğe aday olan 7 isimden birini tercih ederek oylarını kullandı.
Kapalı gerçekleştirilen oylama da sandıklar 16:30’da kapatıldı ve sayıma 17:00’da geçildi. Bin 147 öğretim üyesinden yoklamaya bin 87’si katıldı. Sandıkların kapanmasıyla başlanan sayımda sandıktan çıkan ilk oyun sahibi Prof. Dr. Mustafa Ünal olurken ikinci Prof. Dr. İsmail Boztosun üçüncü ise Prof. Dr. İbrahim Demir oldu. Son oy açılana kadar çekişmeli bir şekilde ortalama 3 oy farkla süren seçimin sayım işlemi 2 buçuk saat sürdü. Sandıklardan bin 66 oy geçerli sayılırken 15 oy pusulası boş, 5 oy pusulası da geçersiz sayıldı.
Nevzat Çevik ilk 6’da yer alamadı
Çekişmeli geçen sonuçlardan Prof. Dr. İbrahim Demir ipi göğüsledi ve sonuç şöyle oluştu:
“Prof. Dr. İbrahim Demir:339, Prof. Dr. Mustafa Ünal:332, Prof. Dr. İsmail Boztosun:162, Prof. Dr. Muharrem Certel:106, Prof. Dr. Hüseyin Basım:46, Prof. Dr. Muharrem Kılıç:44, Prof. Dr. Nevzat Çevik:37”
Öte yandan rektör adayları çıkışta dostane bir şekilde seçim olduğunu belirterek 3 ayaklı seçimin ilk ayağını tamamladıklarını söylediler.