Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen av köpeği yarışmasında köpekler kıyasıya mücadele etti.
Değeri on bin lirayı bulan av köpekleri Bodrum’da "en iyi" olmak için yarıştı. Yavru köpeklerin değerinin bin 500 lirayı bulduğu Bodrum’da av köpeklerinin değeri 10 bin lirayı buluyor. Yarışmada köpekler arazide otlar arasına gizlenen av kuşlarını ulaşabilmek için mücadele ettiler.
Bodrum Yalı Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde bu yıl 5.’si düzenlenen fermalı av köpekleri yarışmasına İzmir, Denizli, Aydın, İstanbul, Fethiye, Milas ve Bodrum’dan 52 cins av köpeği katıldı. İngiliz ve continental cinsi köpeklerin kafes içinde gizlenen keklik kuşunu bulabilmesi için yaptığı mücadeleyi çok sayıda av meraklısı izledi. Kafes içinde gizlenen keklikleri arama, koku alma, avı buldukları zaman durup kuyruğu ve ilginç duruşu ile sahibini uyarmak için yaptığı ferma hareketi ile sahibinin komutlarına itaat etme konularında mücadele eden avcı köpekleri jüri üyeleri tarafından verilen puanlar neticesinde yarışmanın en iyileri belirlendi.
Bodrum’da continental cinsi köpeği ile yarışmaya katılan Ali Uslu, “Bodrum Avcılar kulübünün 5.’sini düzenlemiş olduğumuz Fermalı av köpekleri yarışmasında yine katılımımız üst sevide. Ben Bodrum adına yarışıyorum. Ben bir köpek eğitmeni olma yolunda ilerleyen biriyim. Köpeklerde çocuk gibidir. Can dostu değimiz bir arkadaşımız köpekler. Ben Bodrum’dan katılıyorum inşallah Tüm Türkiye’de ismimizi duyururuz. Türkiye’nin çoğu bölgesinde yarışmacı olarak katıldım. Bu gün Bodrum yarışına da katıldım. İzmir, Denizli, Aydın, İstanbul, Fethiye, Milas, Bodrum ve bir çok ilde katılım oldu. Yunanistan’dan bile gelen arkadaşlarımız var. Bodrum’a 15 üzerinde birincilik getirdim” dedi.
Yarışma sonunda İngiliz yetişkinlerde Hüseyin Demir Kaos isimli köpeği, İngiliz juniorlar da Murat Akpınar Poyraz adlı köpeği, Continental yetişkinlerde Mehmet Ali Uslu Brena adlı köpeği ile continental juniorlar da ise Hüseyin Sönmez Şimşek adlı köpekleri birinci oldu. Madalyaları sahipleri alırken hediye mamaları ise köpekler kazandı.