Katiphan’da düzenlenen programda konuşan Tebessüm Eğitim Derneği Başkanı Cevdet Alperen, dünyada insanların birbirini öldürmek için değil, birbirini yaşatmak için savaşması gerektiğini söyledi.
Projeler sayesinde Avrupa’nın Türkiye’ye karşı ön yargılarının kırılacağını belirten Alperen, “Gençlik çalışmaları, insanımızın Avrupalı akranları ile yurt dışında ortak çalışmalar yapmak hedeflidir. Aynı zamanda AB ülkelerinin insanlarını ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi ve başarılarımızı tanıtmaya yöneliktir. Ülkemiz ile Avrupa’nın birbirine yakınlaşmasının sağlanmak istendiği açıktır. Biz AB ülkeleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında bir köprüyüz. Bu topraklar büyük medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Avrupalılar bizi mutlaka iyi tanımalıdır” dedi.

Litvanyalı ve Bulgaristanlı öğrencilerle dostluk köprüleri ve iletişim kanalları inşa edeceklerini kaydeden Alperen şunları söyledi: 
“Siz değerli misafirlerimizden isteğimiz buralarda gördüğünüz barış, sevgi ve huzur ortamını başta anne babalarınıza, kardeşleriniz ve okul arkadaşlarınıza anlatarak, ülkemizin gönüllü elçisi olmanızdır. Önce bir insan olarak biz sizi, sizde bizi seveceksiniz.”