Edirne’nin Keşan ilçesinde, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı tarafından karayollarına yapılan öneride, Avrupa’yı İstanbul ve Anadolu’ya bağlayan kavşaklara, 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verilmesi önerildi.
15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde vatan hainlerine karşı direnen Demokrasi Şehitlerini anmak amacıyla toplanan AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı, alınan önemli bir kararı açıkladı. İlçe Başkanlığında basın açıklaması yapan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, 15 Temmuz’un kara bir gün olduğunu, ancak Türk halkının Kurtuluş Savaşı ruhu ile vatan hainlerine geçit vermediğini dile getirdi.
Darbe girişiminin halk tarafından püskürtüldüğünü dile getiren Boyalık, "15 Temmuz’da halkımız, birlik beraberlik içersinde bu vatan hainlerine en büyük darbeyi vurmuştur. 15 Temmuz’da göğsünü asker kılığına girmiş vatan hainlerinin karşısında tanklara, mermilere siper eden kahraman Türk halkı, tüm dünyaya Türkiye’nin ne kadar güçlü bir millet olduğunu ve vatanını hiçbir zaman hainlere vermeyeceğini Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bir kez daha göstermiştir. Bizler de vatanı için canını veren Demokrasi Şehitlerimizin Keşan’da da yıllarca anılması ve unutulmaması için önemli bir başvuruda bulunduk. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısında bulunan ve aynı şekilde Avrupa’yı Anadolu’ya ve İstanbul’a bağlayan kavşakları bulunan ilçemizde, milyonlarca kişinin kullandığı bu kavşakların ismini değiştirmek istedik" dedi.
En önemli kavşak ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Kavşağı’ olacak
Boyalık, Keşan’ın en önemli kavşaklarından biri olan ve bir tarafı Edirne’ye bir tarafı İstanbul’a, bir tarafı Yunanistan’a ve bir tarafı da Çanakkale’ye uzanan Dörtyol Kavşağı’ının isminin ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Kavşağı’ olarak, Enez Kavşağı’nın 22 Temmuz 2016 tarihinde Diyarbakır’da şehit düşen Keşanlı Özel Harekat Polisi Ahmet Can’ın isminin verilerek ’Şehit Polis Ahmet Can Kavşağı’ ve Destek Kıtaları olarak geçen kavşağın isminin ise, darbe girişiminde büyük bir kahramanlık yaparak şehit düşen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin verilerek ’Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir Kavşağı’ olarak değiştirilmesi amacıyla Keşan Kaymakamlığı’na ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını söyledi.