Kütahya’da ayakkabı tamircileri, uyuşturucu bağımlısı kişilerin kendilerine ve iş yerlerine zarar verdiği için ’dükkanlarını açmama kararı’ aldıklarını dile getirdiler.

Balıklı Mahallesi’ndeki ayakkabı tamircileri, dükkanlarının gündüz ve gece uçucu madde bağımlıları tarafından camları ve kapıları kırılarak tamircilikte kullandıkları sentetik yapıştırıcıların tehdit yoluyla çalındığını belirttiler. Tahsin Yıldırım isimli ayyakabı tamircisi, uçucu madde bağımlılarının gündüzleri de dükkanlara dadandıklarını ve en büyüğü 17-18 yaşlarındaki kişilerin bıçak zoruyla yapıştırıcı istediklerini söyledi. Hemen hemen her gece bir kaç iş yerinin camlarının kırılarak malzemelerin çalındığını belirten Mehmet Kıran, "Bu durumu yetkililere defalarca iletmemize rağmen hiç bir olumlu gelişme olmadı. Biz burada 11 ayakkabı tamirci esnafı olarak halka hizmet ediyoruz. Bilhassa geceleri sakin olduğunu için uyuşturucu bağımlısı kişiler gelip iş yerlerine zarar veriyor. Tamirciler olarak, merkezi bir sokağa taşınarak oralarda faaliyet göstermek istiyoruz. Bu hususu yetkililere aktardık. Ancak olumlu bir sonuç alamadık" diye konuştu.

Yaşadıkları sıkıntıyı Kütahya Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdiklerini belirten Mehmet Kıran, "Birçok arkadaşımız can güvenliği olmamasından dolayı dükkanı kapatma kararı aldı. Gündüzleri bıçak tehdidiyle bizden yapıştırıcı istiyorlar. Devletimizin bu soruna biran önce çözüm bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

11 ayakkabı tamircisi esnaf, gün boyu iş yerlerini tepki amacıyla açmayacaklarını ifade ettiler.