Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ne bağlı Ayder Yaylası’nda Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında bu yıl 22.’si düzenlenen boğa güreşleri gergin geçti.
Ayder Yaylası Galer Düzü mevkiinde gerçekleşen boğa güreşlerinde, boğalar kıyasıya güreşirken, arena dışına çıkan boğalardan birini sakinleştirmek hiç de kolay olmadı.
Kızgın boğa arena dışına kaçarken, 1 kişiyi ezerek altına aldı ve araçlara da zarar verdi. Güreşler esnasında sonucu beğenmeyen boğa sahipleri sonuca itiraz edince aralarında ufak çapta bir arbede yaşandı.
Arbede yaşandığı sırada "Boğalar güreşiyor insanlar değil. Bırakın sadece boğalar güreşsin" anonsu ile ortam yumuşatılmaya çalışıldı ancak arbedeyi önlemek için jandarma ekipleri güreş alanına girmek zorunda kaldı.
Ayder Yaylası’na getirdikleri ‘Babanın Oğlu Noyan’ isimli boğalarının fotoğrafını tişörtlerine bastıran Deniz ve Aslı Celasin kardeşler ile Elif Eğrik boğaları izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
Tüm hazırlıkların ardından ismi anons edilen boğalar ve sahipleri arena alanına girerken, boğaların kıyasıya mücadelesini binlerce kişi izledi.
Boğa sahiplerinden Elif Eğrik, “Artvin’den 2 hafta önce aldığımız şampiyonlukla geldik, buradan da inşallah şampiyonluk ile Artvin’e geri döneceğiz. Buradaki hava koşuları belli değil, inşallah boğamıza bir şey olmadan kazanırız. Boğamıza çok güveniyoruz” dedi.
Boğası erken pes eden Serpil İşgören de “Bu yıl böyle oldu, inşallah seneye daha iyi bir sonuç alacağız. Hiç hazırlanmadan geldik ama önümüzdeki yıl için hazırlanacağız. Biz öylesine gelmiştik katılmak gibi bir amacımız da yoktu” ifadelerini kullandı.
Festivalde; ayak, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş olmak üzere 5 kategoride dereceye girecek boğa sahiplerine 45 bin lira para ödülü verilecek.