Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile mücadele bir yandan sürerken bir yandan da herkesi duygulandıran anılar yaşanıyor.
Mersin’in Aydıncık ilçesinde yaşayan 70’li yaşlardaki Şerife nine, terörle mücadele eden askerlere gönderdiği 1 TL ile tüm güvenlik güçlerine duygu dolu anlar yaşattı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Mersin Aydıncık’ta görev yapan bir emniyet amirinin girişimleri ve Aydıncık Hal Müdürlüğü’nün desteği üzerine terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderilmek üzere sebze, meyve toplama kararı alındı.
İlçede yaşayanlardan gönüllü olarak sebze, meyve toplandığı sırada olan bitene şahit olan Şerife nine, bu toplama işleminin niçin yapıldığını sordu. Asker ve polisler için gıda yardımı toplandığını öğrenen Şerife nine, meyve bahçesi veya meyve alacak parası olmadığı için “Ben ne yapabilirim oradaki kahramanlar için. Dua ediyorum ama ben de bir şey göndermeliyim” dedi ve cebinde bulunan 1 TL’yi çıkarıp orada bulunan yetkililere verdi. Şerife nine, parasının kabul edilmesi için de “Ne olur kabul edin, çok bir değeri yok bilirim ama bununla birkaç elma da benden gitsin oradaki kahraman evlatlarıma” diye ricada bulundu. Şerife ninenin bu hareketine çok duygulanan insanlar, kendi aralarında 400 TL topladı ve “Teyze bu parayı senin için topladık. Ne istiyorsan söyle kasalara ekleyelim” diyerek onun adına Mehmetçiğe gönderilecek koliyi de TIR’a yükledi. Emniyet amiri, Şerife teyzenin verdiği 1 TL’yi de zarfın üstüne yapıştırıp, içine küçük bir not yazarak TIR şoföründen bölgedeki komutana vermesini istedi. (ME-