Aydın Şoförler Odası olağan genel kurulunda 3’üncü kez göreve seçilen mevcut Başkan Semih Özmeriç güven tazeledi.

Aydın Şoförler Odası’nda, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan’ın divan başkanlığını yaptığı olağan genel kurul başladı. Yönetim, faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunarak Başkan Özmeriç ve yönetiminin oy birliğiyle ayrı ayrı ibraz edildiği genel kurula delegeler yoğun ilgi gösterdi.

Aydın Şoförler Odası’nda 4 yıllık bir hizmet süresini geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Semih Özmeriç, “Konusunda uzman personelimizle üyelerimize 7 gün24 saat hizmet verdik. Üye odaklı hizmetlerin yanı sıra proje, eğitim programları ve sosyal çalışmalar gerçekleştirdik. Ulaşım sektörü şehirleşme, turizm faaliyetleri ve günlük gereksinimlerin artmasıyla birlikte her geçen gün daha yoğun olarak kullanılan bir alan haline geldi. Bu yüzden yeni gelişmeler, yenilikler ve düzenlemelere ayak uydurarak üyelerimizi bilgilendirdik. Gerek ulusal bazda gerekse Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordine Merkezi’ndeki çalışmalara katılarak düzenlemelerin üyelerimizi menfaatine olacak şekilde çıkarılması için mücadele ettik. Son dönemde gündemde olan ulaşım yetki belgelerinin ayrılması çok büyük sıkıntılara yol açabilecekti. Aydın Şoförler Odası olarak iktidar milletvekillerinin de ön ayak olmasıyla ulaşım yetki belgelerinin birleşmesini sağlayarak çok büyük bir hizmete imza attık. Önümüzdeki dönemde de ortak akılla üyelerimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başkan Özmeriç ve yönetimini gerçekleştirdikleri başarılı hizmetlerden dolayı kutlayan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan ise, “Aydın Şoförler Odası, üye, mali yapı ve çalışmalarıyla Birliğimize sağladığı katkı bakımından 82 oda arasında 7’inci sırada yer alıyor. Aynı zamanda Birlik yönetiminde olan Semih Bey ile 4 yıldır birlikte çalışıyoruz. Duruşu, bilgisi, tecrübesi ve kanunlara olan hakimiyetiyle bu güne kadar bir çok başarılı proje ve hizmete imza attı. Bundan sonraki süreçte de kendisinin başarılı çalışmalarına devam edeceğinden hiçbir şüphem yok” şeklinde konuştu.

Olağan genel kurulda yapılan konuşmaların ardından mevcut Başkan Semih Özmeriç başkanlığındaki sarı ve Özcan Türkoğlu’nun hazırladığı kırmızı olmak üzere iki ayrı listeyle seçimlere geçildi. 931 üyesi bulunan Aydın Şoförler Odası’nda 674 delege genel kurula katılarak oy kullandı. 6 oyun geçersiz sayıldığı sayım sonucunda 572 oy alan mevcut Başkan Semih Özmeriç, 3’üncü kez göreve seçilerek güven tazeledi. Özmeriç’in rakibi Türkoğlu ise 96 oyda kaldı.

Semih Özmeriç başkanlığındaki Aydın Şoförler Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Oktay Mantar, Okan Yalçın, Atila Akgün, Sabri Duru, Orhan Korkmaz ve Şakir Şahbaz. Denetim Kurulunda ise Mustafa Demir, Ümüt Eşin ve Nahit Atan isimleri yer aldı.

Aydın Şoförler Odası düğün salonunda yapılan genel kurulan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan’ın yanı sıra Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Tes-İş Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.