İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Edirne’de minik öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite bünyesinde bulunan 5 kulüp üyesi üniversite öğrencisi, minik öğrenciler için kütüphane hazırlayarak, gün boyu çeşitli eğitici ve öğretici aktiviteler gerçekleştirdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı kültürel faaliyetler çatısı altında bulunan Müzik Kulübü, Çevre ve Sürdürülebilir Kampüs Kulübü, Aykırı Gönüllüler Kampüste Kulübü, Toplumsal Duyarlılık Kulübü ve Engelsiz Aydın Kulübü üyesi öğrenciler ve yöneticiler, ‘Aydınlığını paylaşmaktan korkmayın, her kıvılcım bir kitap olsun’ sloganıyla yola çıkarak, Edirne Tayakadın Köyü Şehit Cem Havale Ortaokulu’na gelip, okul kütüphanesini kitaplarla donattı. Kulüp üyesi üniversite öğrencileri, minik öğrencilerle gün boyu ilgilenerek hem üniversite olarak getirdikleri hediyeleri kendilerine sınıflarında hediye etti hem de eğitici ve öğretici aktivitelerle keyifli zaman geçirdi.
"5 kulübümüz ile birlikte minik öğrencilerimize destek için buradayız"
İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültürel Faaliyetler Yöneticisi Özlem Atasoy, Edirne’de bulunan okula gerçekleştirdikleri ziyaret ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Edirne’ye üniversitemizi bünyesinde bulunan 5 kulübümüz ile birlikte geldik. Müzik Kulübümüzün ‘Bir kitap kap’ isimli bir projesi var. Her yıl bir sanatçıyı okulumuza davet ederiz ve öğrenciler o etkinliğe bir kitap getirerek girerler. O kitapları bizler bugün sahiplerine ulaştırdık. Çevre ve Sürdürülebilir Kampüs Kulübümüz var. Onlar da bugün çocuklarımıza çevre ve hayvanları koruma ile ilgili güzel eğitimler verecekler. Aykırı Gönüllüler Kampüste Kulübümüz var. Onlar da genellikle çocuk gelişimi ağırlıklı bir bölümüzdür. Anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerin yüzlerini boyayarak, eğitici oyunlar oynayacaklar. Toplumsal Duyarlılık Kulübümüz, tamamen sosyal sorumluluk projeleri yapan ve sürekli kütüphaneler kuran bir kulübümüz. Onlar da kütüphaneyi kurmak ve düzenlemek için buradalar. Engelsiz Aydın Kulübümüz de tamamen engellilere yönelik onların çalışmalarına önem veren ve aynı zamanda onların yaşam standartlarını arttırmak için faaliyet gösteren bir kulübümüz. Onlar da genellikle çocuklar üzerinde çalışıyorlar. Onlar da bugün bizimle buradalar. Ve son olarak Müzik Kulübümüzde öğrencilerimize keyifli anlar yaşatmak için bahçede onlar için özel bir konser verecekler" dedi.
"Aydınlık bir nesil kurabilmek için çalışmalarımıza koşarak devam edeceğiz"
İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Çakıt da "Üniversitemizin isminden de anlaşılacağı üzere, öğrencilerimiz aydınlıklarını çocuklarımıza aktarmak adına bazı çalışmalarda, faaliyetlerde bulunduğu ve üniversitemizin bunu canı gönülden desteklediğini görmek bana gurur veriyor. Üniversite öğrencilerimizle bugün buraya geldik. Sayın okul müdürümüz ve müdür yardımcımız bizleri burada çok iyi karşıladılar. Çocuklarımıza bazı küçük hediyeler ve organizasyonlar düzenledik. İleriye yönelik aydınlık bir gelecek kurmaları adına destekler sağladık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Yıl boyunca tüm kültürel faaliyetlerimizde öğrencilerimizin toplumda sosyal sorumluluk projelerinde, toplumsal duyarlılık projelerinde yer almasını istiyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımızla koşarak, hızla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz"
Edirne Tayakadın Köyü Şehit Cem Havale Ortaokulu Müdürü Necmettin Kıyıcı, okullarına desteklerinden dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi’ne teşekkür ederek, "Biz bir köy okuluyuz. Okulumuzda fiziksel bina olarak bazı sıkıntılarımız var. Kütüphane eksiğimiz vardı. Bir gönüllü vatandaşımızın sponsorluğunda bir konteynır alındı ve içerisindeki raflar temin edildi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden arkadaşlar bizim kütüphane yaptırdığımızı ve kitap ihtiyacımız olduğunu duyup kitap bağışı ve çeşitli etkinlikler için bizimle iletişime geçtiler. Bugün de misafirimiz oldular. Çocuklarımıza bazı hediyeler ve kitapları getirdiler. İstanbul Aydın Üniversitesine ve özellikle Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar bizlere destek oldular" dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde bulunan Müzik Kulübü’nün okul bahçesinde minik öğrenciler için düzenlediği konserin ardından program sona erdi.