Karabük’ün Safranbolu ilçesi Sırçalı Kanyonu’ndan geçen Moğol Deresi’nde balık avlarken ayının saldırısı sonucu yaralanan Ahmet Avcı (42) ve Cevat Uysal (25), ayının önce 6 yaşındaki çocuğa yöneldiğini ifade ettiler.
Önceki gün Karabük’ün Safranbolu ilçesi Karapınar köyü yakınındaki Sırçalı Kanyonu’ndan geçen Moğol Deresi’nde arkalarından gelen ayının saldırısına uğrayıp ağır yaralanan ve derenin diğer noktasında balık avlayan 4 arkadaşlarının av tüfeği ile ayıyı vurup telef etmeleri sonucu ölümden dönen Ahmet Avcı (42) ve Cevat Uysal (25) yaşadıklarını anlattı.
Cevat Uysal, arkalarından gelen ayının ilk önce Ahmet Avcı’nın 6 yaşındaki oğluna saldırmak için hamle yaptığını ve çocuğu ayının pençelerinden kurtardığını ifade ederek, "Ayı altına yatırdı. Yüzümden kapacaktı. Ben suyun altına yattım. Bu sefer bacağımdan kaptı. Bacağımdaki et parçalarını kopardı, ağzıyla atarken gördüm. Ellerimle ayırmaya çalıştım. Ahmet ağabey baltayla vurunca ayı beni bırakıp ona döndü. Ayağa kalkar kalkmaz yere düştüm. Arkadaşlarımız vurmasaydı ayı bizi öldürecekti. Bacağımda kaslar parçalanmış. Sağ bacağımda kaval kemiğinde parçalı kırık var. Her sene balık tutmaya gittiğimiz yerdi. Bu zamana kadar hiç ayı görmemiştik. Bundan sonra ’balık altın oldu’ deseler yine de gitmem oraya" dedi.
“Elimdeki küçük baltayla ayının sırtına vurdum”
Ahmet Avcı ise hayatında ilk defa balık tutmaya gittiğinde bu olayı yaşadığını ifade ederek, "Dere boyunda 200-300 metre ilerledik. Ayı bizi takip ediyormuş, biz görmedik. Durduğumuz dere kenarında ayı Cevat Uysal’ın üzerine atlayarak yıktı. Onu öldürüyordu. Elimdeki küçük baltayla aynın sırtına vurdum ama bırakmadı. Baltayı ayının sırtına saplayınca bana döndü. Beni altına aldı. Elimi, bacağımı pençeledi. Başımda yara var. Bacağımı parçaladı. Arkadaşlarımız av tüfeğiyle ayıyı vurdu. Eğer vurmasalardı ayı beni öldürecekti" diye konuştu.