Şırnak Uludere’deki üs bölgesinde bir tankın geri manevrası sonrasında altında kalan Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu ağır yaralı olarak Şırnak Asker Hastanesine sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu Şehit oldu. Şehit Balıkesir’in Edremit İlçesindeki ailesine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı tarafından verildi.
Üs bölgesinde geçirdiği kaza sonucu şehit olan Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesine acı haberi Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı verdi. Şehit’in Annesi Süheyla Mutlu ve Babası Necmi Mutlu şehit haberi sonrasında göz yaşlarına boğulurken, duyulan haberin hemen ardından ailenin bulunduğu ev ve sokak Türk Bayrakları ile donatıldı. Haberi alan aile yakınları ve mahalle sakinleri şehidin anne ve babasının yaşadığı eve akın etti.
Cumartesi günü’de Mardin Nusaybin’de şehit olan Uzman Çavuş Aycan Özdil ile Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun aynı mahallede bir kaç sokak mesafede yaşamaları ve aynı kaderi paylaşmaları yürekleri dağladı. Şehit’in 5 Ay önce nikahlandığı eşi Özlem Mutlu’nun ise ailesinin memleketi Mersin’de yaşadığı öğrenildi.
Şehit Tankçı Uzman Çavuş Mutlu, bir kaç gün önce şehit olan Mahalle arkadaşı Aycan Özdil’in ardından sosyal medya hesabında "Şehidim hakkını helal et bize" yazdığı görüldü. Şehidin cenazesinin Edremit’te defnedilmesi bekleniyor.