Azerbaycan Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva ve Azeri yazarlar, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada, Azerbaycan Milletvekili Pashayeva ile Azerbaycanlı yazarları ağırlamanın onurunu duyduğunu belirtti. Azerbaycan’ı kardeş ülke olarak gördüklerini ifade eden Gürkan, “Öncelikle Ganira Pashayeva milletvekilimizi ve yazarlarımızı burada görmekten dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Kendi memleketlerine gelmişler. Azerbaycan bizim kardeş ülkemizdir. Tek millet iki devlet anlayışı içinde hareket ettiğimiz kardeş ülkelerimizdendir. Bugün Malatya'daki kitap fuarı sebebiyle Azerbaycan yazarlarımız da iştirakı ve gönüllü olarak gelmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerinin Azerbaycanlı kardeşlerimizin buraya gelmeleri, bizlerin sık sık ziyaretleri, iki ülke arasında ilişki anlamında olumlu bir düzen oluşturacaktır" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva ise Malatya’yı vatanları gibi gördüklerini dile getirdi. “Biz vatanımıza geldik” diyen Pashayeva şunları söyledi: “Malatya halkının sıcakkanlılığını biliyorum. Malatya'yı görme şansımız olmuştu. Konferans için geldiğimde Malatya halkının sıcakkanlılığı, sevgisi bizleri çok mutlu etmişti. Her geldiğimizde Malatya'yı daha gelişmiş görmek bizleri mutlu etmektedir. Biz bir millet iki devletin evlatları olarak en önemli konu birbirimizi daha da yakından tanımamız lazımdır. Birbirimize daha da çok sahiplenmemiz lazım. Bölgemiz üzerinde oynanan oyunlarda insanlarımızın acı çekmemek adına birlik ve beraberlik için daha çok dayanışma içerisinde olacağız. Kitap fuarı da bir vesile oldu. Azerbaycan'ın çok değerli yazarlarıyla birlikte sizleri ziyaret ettik."