HATAY (AA) - İskenderun ilçesinde Fatma Pekmezci, yarım asırdır babasının yaptığı humusçuluk mesleğini devam ettiriyor.

Nohut ve tahinin karışımıyla elde edilen ve içerisine konulan baharatlarla birçok kişinin vazgeçemediği lezzet arısında bulunan humus, kadın elinde daha da lezzet kazanıyor.

Yarım asırdır humus yaparak İskenderun'un yanı sıra farklı illerden gelenlere de bu lezzeti tattıran babasının vefatından sonra işyerinin kapanmasına gönlü razı olmayan Fatma Pekmezci, devraldığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.

Sabahın erken saatinde iş yerini açarak humus yapımına başladığını ifade eden Pekmezci, "Haşlanmış nohutla yapılan ve baharatlarla süslenerek ikram edilen humus, hemen her damak tadının vazgeçemediği bir lezzet. Babam bu işi yıllarca sürdürdü ve ilçede tanımayan yok. Hatta şehir dışından gelenler bile humusun tadına bakmadan gitmiyor. Babamın ölümünden sonra kepenk kapatmaya içim elvermedi ve işlerin başına geçtim. 6 yıldan bu yana devraldığım işi en iyi şekilde yapıp aynı lezzet ve kalitede bunu sürdürmeye çabalıyorum" diye konuştu.

Pekmezci, humusun yumurtalı, zeytinyağlı, fıstıklı, sucuklu ve kıymalı çeşitlerini de yaptıklarını kaydetti.