Adana’da iki grup arasındaki kavgayı önlemek isterken silahla vurularak şehit olan polis memuru Mustafa Görenoğlu’nun cenazesi toprağa verildi. Şehidin babası Cabbar Görenoğlu, "Aslan oğlum, yiğidim" diyerek fotoğrafını öpüp, el sallayarak evladına veda etti.
Güney Kuşak Bulvarı’nda kayınvalidesinin evine gittiği sırada çıkan kavgaya müdahale eden polis memuru Mustafa Görenoğlu (33) silahla vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Görenoğlu’nun cenazesi sabah saatlerinde adli tıp kurumu morgundan alınarak Şakirpaşa Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, tören için Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı cuma namazının ardından gasilhaneden çıkartılarak tören alanına doğru silah arkadaşlarının omuzlarında yola çıkartıldı. Acılı anne Gönül Görenoğlu "Gitme yavrum, bizi bırakıp gitme" diye ağladı. Şehidin eşi Ebru Görenoğlu ise eşinin tabutuna son bir kez dokunarak gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra şehidin naaşı cenaze namazının kılınacağı alana getirildi. Bu sırada baba Cabbar Görenoğlu, "Aslan oğlum, yiğit oğlum" diyerek tabutunun önündeki fotoğrafını bir süre öptü. Baba, oğlunun tabutunun önünde ona el sallayarak veda etti.
Daha sonra Adana İl Müftüsü Arif Gökce cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Görenoğlu, şehitlikte toprağa verildi.
Törene; Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın ile binlerce vatandaş katıldı.