MALATYA (AA) - Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce düzenlenen Okul Sporları Badminton Yıldızlar Grup Müsabakaları Malatya'da başladı.

Yakınca Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara Kahramanmaraş, Gaziantep, Yozgat, Elazığ, Tuceli, Hatay, Adıyaman, Adana, Muş, Aksaray ve Sivas'tan gelen 11.erkek, 8.bayan okul takımı katıldı.

3.gün sürecek müsabakalar sonunda erkeklerde ve bayanlarda 1. ve 2. olan okul takımları, 7-10 Mayıs tarihlerinde Aksaray'da yapılacak Türkiye finaline katılacak.

Badminton Malatya İl Temsilcisi Nazım Denizhan, badminton sporunu her geçen gün dahada ileriye taşıma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Birçok sporcumuz milli takıma giderek Türkiye'yi temsil etmişlerdir. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün ve federasyonun ilimize destekleri çoktu. Bu desteklerden dolayı Badminton sporunu Malatya'ya daha da çok yaymaya çalışıyoruz. Yıldızlar grubuna önceleri 4 okulumuz katılıyordu, şimdi ise 16 okulumuz katılıyor. Tabii İl Müdürlüğümüz ve fedaresyondan gelen malzemeleri il ve ilçelere dağıtarak badmintonu sevdirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Badmintom Baş Hakemi İlhan Uğur ise Malatya'nın badminton sporu olarak çok ileride olduğunu belirterek, "Doğuda sporcu ve hakem olarak bölgede çok ilerideyiz. Malatya Doğunun badminton sporu adına lokomotif görevi üslenmiş durumda. Hedefimiz ve amacımız dahada ileriye götürmek. Müsabakalara katılan sporcu ve idarecilere teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.