Bafra İlçe Nüfus Müdürlüğü, muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Bafra Ziraat Odası'nda yapılan toplantıya, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Şef İsmail Köylü, Bafra Nüfus Müdürlüğü veri hazırlama kontrol işletmenleri İlknur Arlı, Ali Darandelioğlu ile mahalle muhtarlar katıldı. Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz müdürlüğün yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler verirken Şef İsmail Köylü Nüfus teşkilat yapısı, Bafra Nüfus Müdürlüğü veri hazırlama kontrol işletmenleri İlknur Arlı Nüfus cüzdanları, Ali Darandelioğlu ise nüfus kayıt örneği ve yerleşim konularında aydınlatıcı bilgiler sundu.

Bafra Nüfus Müdürlüğü veri hazırlama kontrol işletmenleri İlknur Arlı, "Aile kütüklerine kayıtlı bulunan her Türk vatandaşına nüfus cüzdanı verilmesinde, nüfus müdürlükleri görevlidir. Nüfus ve uluslar arası aile cüzdanı talep belgeleri, nüfus cüzdanı ile başvurulduğunda, nüfus müdürlükleri tarafından düzenlenir. Cüzdan talep belgelerinin elektronik ortamda düzenlemesi esastır. Nüfus cüzdanına ve uluslar arası aile cüzdanlarına hiçbir şekilde kayıt ve işaret konulamaz. Bu cüzdanlar hiçbir kişi, kurum tarafından alıkonulamaz. Ancak ihtiyaç duyulan hallerde kurumlar bir suretini cüzdan fotolarını saklayabilir." diye konuştu.