Samsun’un Bafra ilçesinde yapımı biten ve faaliyete geçen 3. Nolu 112 İstasyonu ve Hava Ambulansı pisti Heliport, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımıyla açıldı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde ilk olarak, istasyon ve heliport inşaatında ekibi ile inşaat işçisi gibi çalışan Bafra ilçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın bir konuşma yaptı. Akın konuşmasında, 14 Ocak 2015 tarihinde başlanan helikopter pisti ve 112 Acil İstasyonu binası inşaatını bitirdiklerini belirtip, "Yeni binamızın hizmet vermeye başlaması ile Samsun-Sinop Karayolunda meydana gelen kazalara kısa sürede ulaşabilmekte, yangınlara ve sıkışmalı araç kazalarına itfaiye ile birlikte daha hızlı müdahale edebilmekteyiz. Bafra helikopter pisti için 7 ayrı bölge seçilmiş ve 112 Helikopter pilotları tarafından bu görmüş olduğunuz alan uygun görülmüştür. Helikopter pistimiz etrafı kapalı, 24 saat hizmet veren 112 ve İtfaiye çalışanlarının gözetimi altında olduğundan Samsun’dan helikopter kalkışında ortam uygunluğu sürekli denetlenmekte ve bu sayede vakit kaybı önlenmektedir.” dedi.

Bafra Kaymakam’ı Halis Arslan teşekkür konuşmasının ardından heliport ve 112 İstasyonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi ve plaket takdimi Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından yapıldı.

Vali Şahin de konuşmasında, ’’Böyle bir pistin Bafra’ya kazandırılması çok önemli. Burada emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Açılışa daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.