GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te suça karışmış 12-17 yaş arasındaki gençlerin oluşturduğu "bağımsız orkestra" özel programlarda sahne almaya başladı.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yurtlarında kalan 12-17 yaş arasındaki suç mağduru çocuklar, Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde aldıkları keman ve müzik eğitiminin ardından "bağımsız orkestra" grubunu kurdu. Dinleyenlerin beğenisini kazanan grup, özel gün ve programlarda sahne almaya başladı.

Sivas'ta çeşitli suçlara karıştığı için Gaziantep'e geldiğini ve müzik eğitimi alarak sosyal yaşama adapte olduğunu belirten Y.Ö, rehabilitasyon merkezinin hayatını değiştirdiğini söyledi. "Artık çok mutluyum, eski hayatımla şimdiki arasında dağlar kadar fark var" diyen Y.Ö, mutluluğuna vesile olan herkese teşekkür etti.

Niğde'den rehabilitasyon eğitimi için Gaziantep'e geldiğini ve madde bağımlılığından müzik eğitimi sayesinde kurtulduğunu anlatan B.K ise daha önce çevresine sürekli zarar verdiğini, eğitimle kötü alışkanlıklarından kurtulduğunu aktardı.

Açıklamada görüşmelerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, belediye olarak bu tür sosyal projeleri desteklediklerini ifade etti. Kursiyerlerin grup kurarak konser verdiğine dikkati çeken Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde hem de meslek edindirme kurslarımızın mezuniyet töreninde sahne alan gençler izleyenlerden büyük alkış topladı. Gerçekten çok yetenekliler ve bu yeteneklerini aldıkları eğitimle ortaya çıkarma fırsatı buldular. Gençlerimizin topluma yeniden kazandırılması anlamında bu projeyi çok önemsiyorum. Rehabilitasyon çerçevesinde verilen eğitimlerimiz devam edecek."